Neka Duško Marković kaže ko je Brano Mićunović

Ćalović traži informacije da li je Mićunović i u kojoj mjeri povezan sa organizovanim kriminalnim aktivnostima u Crnoj Gori i van nje
259 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 05.10.2011. 08:27h

Izvršna direktorica Mreže za afirmaciju nevladinog sektora Vanja Ćalović zatražila je od predsjednika Nacionalne komisije za borbu protiv korupcije Duška Markovića da od javne i tajne policije zatraži informacije kojim se sve poslovima bavi Nikšićanin Branislav Brano Mićunović.

Ćalovićeva, koja je član tog Vladinog tijela, predlaže da policija dostavi i informaciju da li je Mićunović, koga u medijima najčešće nazivaju kontroverznim biznismenom, i u kojoj mjeri povezan sa organizovanim kriminalnim aktivnostima u Crnoj Gori i van nje.

Prema informacijama „Vijesti“, Marković će sjednicu Nacionalne komisije najvjerovatnije zakazati do sredine ovog mjeseca.

„Potrebne informacije trebalo bi da prikupe Uprava policije i Agencija za nacionalnu bezbjednost, te da ih u formi izvještaja dostave članovima Nacionalne komisije u roku od 30 dana od dana podnošenja ove inicijative, što bi doprinijelo boljoj realizaciji dviju mjera Inoviranog akcionog plana.

Mjere koja se odnosi na izradu analize stanja kriminaliteta u Crnoj Gori i na izradu analize uticaja organizovanog i teškog kriminala u regionu na stanje u Crnoj Gori, po standardima EU-OCTA“, ocijenila je Ćalovićeva u dopisu proslijeđenom potpredsjedniku Vlade i ministru pravde.

Opširnije u štampanom izdanju

Galerija

Bonus video: