Rađenović: Oko Krapine nije bilo malverzacija

Opština je uradila najveći dio radova i sada je njemu i načelniku za investicije ostala privilegija da sa što manje novca završi posao i otvori put
68 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 04.10.2011. 18:16h

Gradonačelnik Budve Lazar Rađenović rekao je da u gradnji seoskog puta ka Krapini bilo finansijskih mahinacija, nego jedan dio SNP-a devet mjeseci vodi "orkestriranu kampanju".

Opozcioni odbornici iz redova SNP i NS sumnjaju da je neko stavio novac u džep jer Opština platila oko dva miliona eura za put na Krapini, a nije postavljen ni metar asfalta.

Pola miliona za afalt

"Posao na izgradnji puta ka selu Krapina je urađen u skladu sa zakonom, nakon raspisanog javnog poziva zaključen je ugovor sa firmom 'Gugi komerc', čije je radove verifikovala nadzorna služba koju je formirala Opština", rekao je Rađenović.

Rađenović je najavio da će nastaviti gradnju i "sa mnogo manje novca" je završiti.

"Upravo je iz svih iskustava niskogradnje, sve ovo što je urađeno na putu mnogo skuplje, zahtijevnije i traži mnogo više vremena nego samo asfaltiranje", kazao je Rađenović gostijući na TV Budva.

On je dodao da je posao asfaltiranja, nakon javnog poziva zaključen na iznos od pola miliona eura.

Zašto Pribilović nije završio put?

On je naveo da se kroz tu političku kampanju „ želi se mistično kroz jednu dvije rečenice pokazati kako su po srijedi neke finanijske malverzacije“.

" Na to smo navikli, naročito u poslednjih deset mjeseci i samo žalim što se to ne radi argumentovano. Čudi me od tih odbornika koji su bili kod mene i nijesu iznijeli bojazan oko završetka puta.

Pitam se što je njega sputavalo , dok je bio na mjestu predsjednika u dva mandata , probije put do sela" kazao je Rađenović aludirajući na izjavu mještanina i odbornika NS Đorđa Pribilovića koji je dva puta bio gradonačelnik

Galerija

Bonus video: