Italijanski ambasador u Nikšiću: Razgovarao sa Grbovićem i Bogojevićem

Ambasador je kazao da je odlučio da mu prioritet, pored Podgorice, budu i ostali gradovi u Crnoj Gori, a Nikšić je drugi grad po broju stanovnika u državi
121 pregleda 2 komentar(a)
Luka Zelioli, Veselin Grbović, Foto: Svetlana Mandić
Luka Zelioli, Veselin Grbović, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 24.04.2018. 11:19h

Novoimenovani ambasodor Italije u Crnoj gori Luka Zelioli tokom radne posjete Nikšiću sreo se sa predsjednikom Opštine Veselinom Grbovićem, kao i dekanom Filološkog fakulteta, Draganom Bogojevićem, profesorima i studentima studijskog programa za italijanski jezik i književnost.

Ambasador je kazao da je odlučio da mu prioritet, pored Podgorice, budu i ostali gradovi u Crnoj Gori, a Nikšić je drugi grad po broju stanovnika u državi.

“Pričali smo o načinima i mogućnostima jačanja saradnje sa ambasadom Italije. Od gradonačelnika sam dobio razne nove ideje koje će nam omogućiti jačanje saradnje.

Podsjetio je da je nedavno u Crnoj Gori osnovano udruženje svih italijanskih preduzetnika što će pomoći da se ojača, ali i olakša saradnja Crne Gore i Italije.

Grbović je kazao da očekuje bolju i češću saradnju sa italijanskim firmama, kao i jačanje saradnje na polju turizma i poljoprivrede.

Bonus video: