Završeni Podgorički dani meda, pčelari zadovoljni prodajom

Kako su iz Udruženja pčelara najavili, određenu količinu meda pokloniće i pacijentima Dječje bolnice
68 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 02.10.2011. 19:20h

Pčelari iz Crne Gore koji su se predstavili na ovogodišnjoj, sedamnaestoj po redu, tradicionalnoj manifestaciji “Podgorički dani meda 2011”, zadovoljni su prezentacijom i prodajom svojih proizvoda.

Predsjednik Udruženja pčelara Podgorice Mirko Šćepanović kazao je da je trodnevna manifestacija prošla izuzetno dobro, a da će je većina izlagača, nijh oko 70, zadovoljno napustiti.

"Dani meda su prvenstveno jedna lijepa prilika da se pčelari prepoznaju, ostvare kontakte i razmijene iskustva, a i da se oni koji tek počinju sa time ozbiljno da se bave, predstave sebe u najboljem svjetlu", kazao je Šćepanović.

Interesovanje za pčelarstvo sve veće

Interesovanje za pčelarstvo u Crnoj Gori, kako je dodao, proteklih godina sve je veće, te sada njihovo društvo broji oko 250 članova.

"Sve je više onih koji se bave pčelarstvom, kako iz hobija, tako i iz egzistencijalnih razloga, uglavnom oni koji su ostali bez stalnog zaposlenja",smatra Šćepanović.

On je dodao da je sajam meda odavno prevazišao lokalni karakter, te da su i ove godine ugostili izlagače i Srbije, Republike Srpske i Bosne i Hercegovine.

Tokom protekla tri dana građani su, između ostalog, bili u prilici da kupe planinski med iz Lipova kod Kolašina, med iz okoline Skadarskog jezera, kristalisani med, med u saću i mješavinu meda i cimeta za poboljšanje imuniteta.

Kako su najavili iz Udruženja pčelara, određenu količinu meda pokloniće pacijentima Dječje bolnice

Mada su se pčelari žalili na ovogodišnje prinose zbog velikih suša i lošijih vremenskih uslova, teglu meda, koja inače staje deset eura, tokom trajanja sajma prodavali su za euro niže.

Kako su iz Udruženja najavili, određenu količinu meda pokloniće i pacijentima Dječje bolnice.

Bonus video: