Akademski slikari ukrašavaju Bijelo Polje

Dvadesetak slikara oslikava Bijelo Polje na više lokacija, a najatraktivnija je podvožnjak u naselju Rakonje na samom ulazu u Bijelo Polje iz pravca Podgorice.
674 pregleda 0 komentar(a)
slikari_1, Foto: B .ČOKOVIĆ
slikari_1, Foto: B .ČOKOVIĆ
Ažurirano: 30.09.2011. 19:21h

Na inicijativu predsjednika Opštine Aleksandra Žurića akademski slikar iz Bijelog Polja doc. Abaz Dizdarević okupio je 20-ak kolega sa Likovne akademije na Cetinju, Internacionalnog univerziteta – Departmanta za likovne umjetnosti u Novom Pazaru, ALU-akademije likovne umjetnosti iz Trebinja i Fakulteta vizuelnih umjetnosti „Atlas“ iz Podgorice, da bi na više lokacija u gradu naslikali murale - zidne slike.

“Cilj je da se neka mjesta ukrase i postanu interesantna za sve putnike dobronamjernike koji posjećuju naš grad.

Radovi se izvode volonterski i trajaće sedam dana. Juče je naslikana vizija budućeg Bijelog Polja sa Limom, brdima, dolinama i drugim pratećim sadržajima na željezničkom potpornom zidu pored same magistrale u Ulici Slobodana Penezića, u naselju Pruška, preko puta bivšeg 'Transservisa'.

Oslikana je površina od 70 metara, a u planu je da se dekoriše kompletan zid u dužini od 250 metara”, kazao je Dizdarević.

On je naveo da ostale kolege slikaju na drugim lokacijama, a najatraktivnija je podvožnjak u naselju Rakonje na samom ulazu u Bijelo Polje iz pravca Podgorice.

Bonus video: