Udžbenici za maternji jezik kao poklon Ministarstva prosvjete

Ministarstvo će dosljedno i u cjelosti primjenjivati odredbe Političkog dogovora o pojedinim pitanjima koja se tiču evropskih integracija Crne Gore
57 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 30.09.2011. 12:45h

Ministarstvo prosvjete i sporta će posredstvom školskih biblioteka za sve zainteresovane učenike obezbijediti i dati na upotrebu udžbenike maternjeg jezika, saopšteno je iz tog Vladinog resora.

Ministarstvo će, kako se navodi, u narednom periodu nastaviti da prati sprovođenje odredbi Političkog dogovora i preduzimati mjere za njegovu primjenu u vaspitno-obrazovnom sistemu Crne Gore.

Ministar prosvjete i sporta, Slavoljub Stijepović, učestvovao je danas na sastanku premijera Igora Lukšića sa predstavnicima opozicionih partija, Srđanom Milićem, Andrijom Mandićem i Nebojšom Medojevićem.

Tom prilikom je potvrđeno da će ministarstvo dosljedno i u cjelosti primjenjivati odredbe Političkog dogovora o pojedinim pitanjima koja se tiču evropskih integracija Crne Gore, koji su Lukšić i lideri opozicije potpisali 8. septembra.

Oni su tada dogovorili da se nastavni predmet koji će đaci izučavati u školama zove Crnogorski-srpski, bosanski, hrvatski jezik i književnost.

Sporazumom je predviđeno da se u toku školske godine koja je već počela koristi do sada važeći nastavni plan i program maternjeg jezika i književnosti, uz dopunu sadržaja koja će obezbijediti izučavanje specifičnosti meternjih jezika.

Bonus video: