Prolaz na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog ponovo poplavljen

Voda je u prolazu sa stropa tekla na sve strane, pa su ionako malobrojni prolaznici bili primorani da se vrate
0 komentar(a)
podzemni prolaz, Foto: Vesko Belojević
podzemni prolaz, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 28.09.2011. 15:45h

Nakon samo mjesec i po podzemni prolaz koji se nalazi ispod Bulevara Svetog Petra Cetinjskog ponovo je poplavljen vodom zbog pucanja vodovodne cijevi.

Voda je u prolazu sa stropa tekla na sve strane, pa su ionako malobrojni prolaznici bili primorani da se vrate, jer nijesu željeli da gaze po lokvi vode i klizavim pločicama.

Niko od njih nije želio da komentariše situaciju u prolazu, ali je njih nekoliko prilikom silaska niz stepenice prokomentarisalo za sebe: “Ao, šta je ovo”!

"Niko nam nije do sada javio da je ponovo došlo do pucanja cijevi i da toči voda. Odmah ćemo poslati ekipu da vidi o čemu se radi i otkloniti kvar. Ispod Bulevara Svetog Petra Cetinjskog smještena je vovododna cijev od 300 mm i zbog toga se kad dođe do kvara dolazi do velikog odliva vode" kazao je tehnički direktor JP “Vodovod i kanalizacija” Filip Makrid.

Iako je za izgradnju podzemnog prolaza, prema riječima gradonačelnika Miomira Mugoše, utrošeno 600.000 eura, on nikada nije postao dio svakodnevice Podgoričana, a potpuno je neupotrebljiv za invalide u kolicima, odnosno građane kojima je mogao biti najviše od koristi.

Naime, strmina za spuštanje sa invalidskim kolicima urađena je samo sa strane od hrama Hristovog vaskrsenja, a liftovi sa obje strane prolaza su van upotrebe.

Bonus video: