Radnici Telekoma dobrovoljno dali krv, kompanija uručila donaciju Centru

Centru za transfuziju krvi donirana su tri mobilna kreveta sa transfuzionim instrumentima
0 komentar(a)
Ažurirano: 28.09.2011. 13:15h

Zaposleni i članova menadžmenta u Crnogorskom Telekomu, njih 50, učestvovalo je akcija dobrovoljnog davanja krvi “Daj krv – spasi život!”.

Tim povodom, kompanija je Centru za transfuziju krvi donirana su tri mobilna kreveta sa transfuzionim instrumentima u znak podrške ovakvim humanitarnim akcijama na teritoriji Podgorice i ostalim djelovima Crne Gore.

"Crnogorski Telekom se, u saradnji sa Crvenim krstom Crne Gore i Centrom za transfuziju krvi uključio u akciju, kako bi podstakao akcije tog tipa, imajući u vidu da je procenat dobrovoljnog davanja krvi u Crnoj Gori ispod zadovoljavajućeg, oko 2,5 odsto, dok je svjetski standard 4-5 odsto", saopšteno je iz Telekoma.

"Ovo je prvi put da organizujemo akciju dobrovoljnog davanja krvi u Crnogorskom Telekomu i siguran sam da će to postati lijepa praksa za ubuduće. Posebno nas raduje što je ova društveno odgovorna akcija organizovana u mjesecu kada se slavi jubilej 5 godina T brenda Dojče Telekoma u Crnoj Gori", rekao je Džejson King, direktor Marketinga.

Dr Gordana Rašović, direktorka Centra za transfuziju krvi Kliničkog centra Crne Gore zahvalila se na donaciji predstavnicima Telekoma.

Sprovođenje akcije je omogućio Crveni krst Crne Gore, koji ima Zakonom definisane obaveze usmjerene na razvoj i unaprjeđenje djelatnosti dobrovoljnog davalaštva.

Bonus video: