Započeta rekonstrukcija parka Ivana Crnojevića na Cetinju

Rok završetka rekonstrukcije Dvorskog trga, koju realizuje kompanija „Bast“ iz Nikšića, predviđen je za 13. novembar – Dan Prijestonice Cetinje
150 pregleda 0 komentar(a)
Radovi, park Cetinje, Foto: Prijestonica
Radovi, park Cetinje, Foto: Prijestonica
Ažurirano: 28.09.2011. 12:10h

Uporedo sa radovima na Dvorskom trgu, Prijestonica Cetinje realizovaće i rekonstrukciju parka Ivana Crnojevića.

Kako je saopšteno iz kabineta gradonačelnika , na toj lokaciji planirano je hortikulturno uređenje, kao i postavljanje mobilijara.

Uz to, istovremeno će biti dodatno oplemenjene zelene površine uz glavni ulaz u Biljardu.

" Na taj način, u istorijskom jezgru Prijestonice biće kreirana kompaktna cjelina koju će činiti rekonstruisani Dvorski trg sa okolnim zelenim površinama" kaže portparol grada Miloš Prelević.

On napominje da je u medjuvremenu počelo 'skidanje' trotoarske površine izmedju Dvorskog trga i reda objekata u kojem se nalaze atelje "Dado", Gradska kafana i Dvor kralja Nikole, te da se u Dvor kralja Nikole, sada zbog radova na trgu, ulazi na vrata koja gledaju na gradski park.

Prelević najavljuje da će se narednih dana početi sa pripremom podloge, te realizaciji popločavanja trga kamenim pločama.

Rok završetka rekonstrukcije Dvorskog trga, koju realizuje kompanija „Bast“ iz Nikšića, predviđen je za 13. novembar – Dan Prijestonice Cetinje.

Bonus video: