Đaci koji su štrajkovali će morati da nadoknade izgubljene časove

Vkoliko ovi učenici ne budu prisustvovali nastavi, časovi bi bili smatrani i evidentirani kao neopravdani
0 komentar(a)
OŠ Nikola Đurković, Foto: Mojaskola.me
OŠ Nikola Đurković, Foto: Mojaskola.me
Ažurirano: 26.09.2011. 18:29h

Đaci dvaju osnovnih škola iz Tivta i Kotora koji su štrajkovali nezadovoljni statusom srpskog jezika moraće da pohađaju nastavu subotom kako bi nadoknadili propuštene časove, a ako to odbiju - dobiće neopravdane, saopštili su iz Ministarstva prosvjete.

“Imajući u vidu pravo đece na obrazovanje, što je prioriteni cilj Ministarstva, sa direktorima OŠ „Branko Brinić“ iz Tivta i OŠ „Nikola Đurković“ iz Kotora, dogovoreno je da se izostanci sa nastave nadoknade na način što će naredne četiri, odnosno šest subota, biti organizovana nastava za učenike koji nisu pohađali nastavu.

Takođe, ukoliko ovi učenici ne budu prisustvovali nastavi, časovi bi bili smatrani i evidentirani kao neopravdani”, piše u saopštenju.

Navodi se da Ministarstvo sugerisalo direktorima da se izgubljeni časovi nadoknade nakon što je 9. septembra predstavnik Savjeta roditelja OŠ „Branko Brinić“ iz Tivta dostavio zahtjeve sa sjednice u kojima se traži da se izostanci đece koja nijesu pohađala nastavu smatraju opravdanim.

“Sve druge informacije koje se tiču ove komunikacije predstavljaju proizvoljne interpretacije i usmjerene su na instrumentalizaciju đece, roditelja i škole u političke svrhe”, stoji u saopštenju

Bonus video: