Prosvjetari najavljuju moguće "radikalne mjere"

Prije svake odluke o "radikalnim mjerama", Ražnatović kaže da se mora ispitati raspoloženje sindikalnog članstva.
0 komentar(a)
skola, djeca, ucenici, Foto: Arhiva Vijesti
skola, djeca, ucenici, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 26.09.2011. 10:46h

Predstavnik sindikata prosvjete Predrag Ražnatović rekao je da će iz te organizacije pomoći kolegama iz zdravstva koji prijete štrajkom ako im se do utorka ne povećaju plate.

"Ukoliko bude trebalo, nećemo se libiti radikalnih mjera", rekao je Ražnatović Televiziji Vijesti.

On je kazao da sumnja da će ministarstvo finansija udovoljiti zahtjevima prosvjetara. Prije svake odluke o "radikalnim mjerama", Ražnatović kaže da se mora ispitati raspoloženje sindikalnog članstva.

Pavićević: Pokazaćemo gdje ima novca

Sindikat prosvjete dokazaće da su njihovi zahtjevi za povećanjem plata realni i uputiti Vladu gdje da nađe novac za tu svrhu, rekao je predsjednik te radničke organizacje Zvonko Pavićević agenciji Mina.

Sindikat je u petak poslao Vladi, Ministarstvu prosvjete i Ministarstvu finansija zahtjev za hitnim pregovorima o povećanju plata.

“Ako kažu da nema novca, mi ćemo im pomoći da im kažemo gdje ima i gdje bi se mogle naći pare za naše opravdane zahtjeve”, rekao je Pavićević.

U Sindikatu očekuju da će dobiti odgovor Vlade ove sedmice i da će ih pozvati na razgovore.

"O našim daljim potezima mi ćemo se izjasniti odmah nakon odgovora Vlade da li će biti pregovora o povećanju", kazao je Pavićević.

“Ako kažu da nema novca, mi ćemo im pomoći da im kažemo gdje ima i gdje bi se mogle naći pare za naše opravdane zahtjeve”, rekao je Pavićević.

Pavićević je kazao da Sindikat prosvjete podržava zahtjeve zaposlenih u zdravstvu koji su tražili da im se plate vrate na nivo iz 2009. godine, a ako im nadležene institucije ne ispune zahtjev najavili su štrajk.

Premijer Igor Lukšić rekao je ranije agenciji Mina da ne doživljava opravdanim zahtjeve za povećanje zarada u adminustraciji, zdravstvu, prosvjeti jer je prosječna zarada u tim sektorima veća nego u privredi.

"Ne može administracija i oni koji se finansiraju iz budžeta da žive dobro, a da ekonomija bude u problemu", kazao je Lukšić.

Bonus video: