Crnogorski vojnici u Avganistanu donirali opremu bolnici u Beranama

Vojnike iz misije ISAF dočekao je direktor beranske Opšte bolnice dr Budimir Dabetić
93 pregleda 0 komentar(a)
Vojnici iz Avganistana, Foto: Arhiva "Vijesti"
Vojnici iz Avganistana, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 23.09.2011. 16:45h

Predstavnici drugog kontigenta Vojske Crne Gore u misiji ISAF u Avganistanu, uručili su pomoć Opštoj bolnici u Beranama, odnosno dječjem boksu i neonatologiji, koju su obezbijedili iz svojih ličnih primanja.

Komandant kontingenta major Veljko Mališić rekao je da ovo nije prva donacija naših vojnika u misiji ISAF, kao i da je osnovni cilj da se pomogne najmlađima u njihovim prvim danima života.

„Time se naša briga za djecu ne završava. Dalje donacije usmjerićemo takođe prema dječjim ustanovama, a ovog puta smo se opredijelili za Opštu bolnicu u Beranama zbog velikog broja pripadnika sa ovog područja u sastavu našeg kontingenta“, rekao je Mališić.

Neonatolog dr Saveta Stanišić objasnila je da se donacija sastoji od pulsnih oksimetara, tzv. bilibed – krevetića za bebe koje bolnica do sada nije imala, kao i pumpi za dojenje za bebe koje se nalaze na liječenju.

“Ova oprema dječjem boksu i neonatologiji od velikog je značaja za liječenje i praćenje djece u jedinici intenzivne njege“, kazala je dr Stanišić.

Vojnike iz misije ISAF dočekao je direktor beranske Opšte bolnice dr Budimir Dabetić, koji im se zahvalio i kazao da ova oprema obezbjeđuje bolje uslove rada i bolji kvalitet liječenja.

Bonus video: