MILAN KASTRATOVIĆ

Menadžer Rudnika uglja koji je uvrijedio bivšu radnicu podnio ostavku

"Prije svega ostavku podnosim kako bih sačuvao dignitet ličnosti vlasnika i porodice čiji sam akcijski kapital zastupao u Rudniku uglja"
54 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 25.02.2019. 21:02h

Tri dana nakon što je izvrijeđao penzionerku Rudnika uglja Ekremu Džanović, član Odbora direktora pljevaljskog Rudnika uglja Milan Kastratović podnio je ostavku na tu funkciju.

U saopštenju za javnost on je naveo da ostavku podnosi kao lični čin, bez bilo kakvih pritisaka, sa bilo čije strane, osim od pojedinih medija u Crnoj Gori.

„Poslije više godina rada u Odboru direktora, posebno u posljednje tri godine, kada je Rudnik uglja postigao najbolje rezultate od svog postanka, na šta sam kao čovjek ponosan, zbog neprimjerene i nepoštedne hajke koja se u nekim medijima u posljednje vrijeme vodi protiv mene, podnosim ostavku na članstvo u Odboru direktora. Prije svega ostavku podnosim kako bih sačuvao dignitet ličnosti vlasnika i porodice čiji sam akcijski kapital zastupao u Rudniku uglja, kao i dignitet kompanije čiji sam dugo član bio“, naveo je Kastratović.

U Odboru direktora Rudnika uglja Kastratović je zastupao kapital Aca Đukanovića koji u toj kompaniji posjeduje oko deset odsto vlasništva.

Pomaže da se utvrdi činjenično stanje

„Ostavku podnosim kako bih nadležnim državnim organima kao odgovoran građanin i na ovaj način pomogao da bez emocija i pritisaka bilo koje vrste, na miru i razumnom roku utvrde činjenično stanje i donesu pravedne odluke vezano za bilo koji postupak i moje ponašanje, ukoliko bude pokrenut protiv mene, o čemu se piše u medijima.

Zahvaljujem se vlasnicima akcijskog kapitala čije sam interese zastupao, na ukazanom povjerenju i podršci koju sam u kontinuitetu dobijao, kao i kolegama u Odboru direktora, ali i svim zaposlenima u Rudniku uglja koji su moj rad podržavali“, naveo je Kastratović u pisanoj izjavi medijima.

Kastratovićeva ostavka je uslijedila nakon što je prije tri dana iznio teške uvrede na račun penzionerke Ekreme Džanović, koja je sa kolegama protestovala ispred upravne zgrade preduzeća tražeći od rukovodstva da im riješi stambeno pitanje.

Šezdesetogodišnja Ekrema podnijela je tužbu protiv Kastratovića i angažovala advokata zbog teških uvreda, kao i psihičkog maltretiranja od Kastratovića dok je radila u posljednjih dvije godine u Rudniku