Komunalna inspekcija srušila temelje magacina na Marezi

Janković je prije dolaska Komunalne inspekcije pokazivao rješenje Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj od 21. aprila 2011. godine kojim se "odobrava postavljanje magacin"
162 pregleda 0 komentar(a)
Rušenje Autoboja Mareza, Foto: Vesko Belojević
Rušenje Autoboja Mareza, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 23.09.2011. 16:42h

Temelje za privremeni montažno-demontažni objekat magacin i prijavnicu na Marezi, koji je gradio vlasnik d.o.o. "Autoboja" Veselin Janković porušila je Komunalna inspekcija.

Samom rušenju pored vlasnika Veselina Jankovića, izvršnog direktora "Autoboja" Dijane Janković, inspektora Komunalne policije Milene Lončar prisustvovali su i pripadnici MUP-a Crne Gore, koji su došli sa tri vozila, ali razloga za intervenciju nije bilo.

Prisutnim novinarima Janković je prije dolaska Komunalne inspekcije pokazivao rješenje Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj od 21. aprila 2011. godine kojim se "odobrava postavljanje i izgradnja privremenog montažno-demontažnog objekta tipa magacin".

U međuvremenu 2. avgusta Sekretarijat za komunalne poslove i saobraćaj donosi rješenje "prestaje da važi", kojim se preduzeća "Autoboja" odobrava lokacija za postavljanje montažno-demontažnog objekta tipa magacin.

"Na osnovu ovih dokumaneta dobio sam kredit od Investiciono-razvojnog fonda Crne Gore od 200.000 eura i sada ne mogu da shvatim da se ovo dešava u mojoj državi za koju sam htio glavu dati. Uložio sam žalbu, ali sam i pored toga juče dobio najavu da će danas doći da ruše objekat za koji sam dobio rješenje za izgradnju. U obrazloženju se kaže da je rok za izgradnju bio dva mjeseca i taj sam rok ispoštovao, a kada sam dobio rješenje za obustavu gradnje stao sam sa radovima, tako da se firma "Zlatibor gradnja" sa kojom sam sklopio ugovor povukla i obustavila dalju gradnju", kazao je Veselin Janković.

Inspektor Milena Lončar je kazala da nema ovlaštenje da daje izjave i da je na radnom zadatku. Ipak tokom razgovora sa vlasnikom “Autoboja” Lončar je rekla da "nije do nje".

"Dobila sam rješenje da se izvrši odluka o rušenju privremenog montažno-demontažnog objekta tipa magacina i da je zbog toga tu. Meni bi bilo draže da se ovaj problem riješi na neki drugačiji način. Sama žalba ne odlaže rješenje o rušenju, a ako budete u pravu bićete obeštećeni", kazala je Lončarova prilikom razgovora sa Jankovićem.

Bonus video: