Ni centa za štetu od grada

Predsjednik Komisije za procjenu štete Miomir M. Mugoša je ranije rekao da je šteta na teritoriji GO Golubovci procijenjena na 1.621.790 eura, a na teritoriji GO Tuzi 244.610 eura
59 pregleda 0 komentar(a)
zeta_1, Foto: B.Pejović
zeta_1, Foto: B.Pejović
Ažurirano: 22.09.2011. 16:12h

Mještani Zete i Malesije, kojima je grad početkom juna desetkovao poljoprivredne zasade, još uvijek nijesu dobili ni cent odštete, a nije izvjesno ni kada će dobiti obećani novac.

Predsjednik gradske opštine Golubovci Dušan Radonjić kazao je „Vijestima” da je Komisija za procjenu štete na nivou Glavnog grada napravila izvještaj, koji je proslijeđen Vladi, te da se sada pravi strategija kako najbolje pomoći ugroženim domaćinstvima u granicama finansijskih mogućnosti.

"U pripremi je strategija kako pomoći onima koji su imali štetu, ali je još uvijek neizvjesno na koji način i koliko novca će im biti isplaćeno. Šteta je procijenjena na preko milion eura, a do sada je bilo mnogo elementarnih nepogoda", rekao je Radonjić, naglasivši da će više riječi o toj temi biti na narednoj sjednici Skupštine GO Golubovci.

Komisiji za procjenu štete je podnijeto 836 zahtjeva za procjenu štete, od čega je 688 zahtjeva sa područja GO Golubovci

Grad, koji je devetog juna pogodio gradske opštine Golubovci i Tuzi, ostavio je za sobom štetu od 1.946.470 eura. Predsjednik Komisije za procjenu štete Miomir M. Mugoša je ranije rekao da je šteta na teritoriji GO Golubovci procijenjena na 1.621.790 eura, na teritoriji GO Tuzi 244.610 eura, dok je u okolnim mjestima Podgorice procijenjena na 80.070 eura.

Komisiji za procjenu štete je podnijeto 836 zahtjeva za procjenu štete, od čega je 688 zahtjeva sa područja GO Golubovci.

"Sa teritorije MZ Golubovci podnijeto je 310, iz Mataguža 207, Balabana 147, Goričana 51, Mojanovića 41, Šušunja 17 i Mahale 15. Ukupno 94 zahtjeva su podnijeta sa teritorije GO Tuzi, a 54 zahtjeva su podnijeta iz okoline Podgorice, Grbavaca, Pričelja", naveo je ranije Mugoša.

"U pripremi je strategija kako pomoći onima koji su imali štetu, ali je još uvijek neizvjesno na koji način i koliko novca će im biti isplaćeno", rekao je Radonjić

On je tada naveo da će sve obrađene zahtjeve sa procijenjenom pojedinačnom štetom proslijediti Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja, kao i Vladinoj Komisiji za procjenu šteta od elementarnih nepogoda na dalji postupak i odlučivanje.

Bonus video: