Dobio račun za vodu 20 puta veći nego za prethodni mjesec

U jun smo potrošili 35 kubika vode, a za jul nam je došao račun na 956 kubika, što znači da sam navodno dnevno trošio 32 kubika vode
142 pregleda 0 komentar(a)
Rok Berišaj, Foto: Vlado Otašević
Rok Berišaj, Foto: Vlado Otašević
Ažurirano: 22.09.2011. 13:35h

Mještanin Dinoše Rok Berišaj za jul mjesec je dobio račun za vodu od 229 eura koji je više od 20 puta veći u odnosu na račun za mjesec jun koji je iznosio 8,40 eura.

" Nije mi jasno kako smo mogli da potrošimo toliku vodu. U jun smo potrošili 35 kubika vode, a za jul nam je došao račun na 956 kubika, što znači da sam navodno dnevno trošio 32 kubika vode.

Račun za jedan mjesec je veći od mog duga “Vodovodu” za tri godine od 180,96 eura. Samo nas dvoje živimo u kući i vodu nismo koristili za navodnjavanje" kazao je Berišaj, koji sa sestrom živi na imanju u Dinoši.

Ne odgovaraju na reklamacije

On tvrdi da je predao čak četiri reklamacije.

" Niko ništa nije odgovorio iz Vodovoda na reklamacije. Portir nije znao gdje da me uputi da bih riješio ovaj problem. Dva puta su dolazili da provjeravaju da li vodomjer radi ispravno.

Kada smo ugasili česmu, sat na vodomjeru je mirovao, tako da su konstatovali da je ispravan. Pitanje je gdje je tolika voda mogla da nestane i zašto je meni došao toliki račun" naveo je Berišaj.

S obzirom na to da su računi za vodu za avgust poskupili sa 22 na 40 centi po kubiku, logično je da račun za avgust bude veći nego za jul, međutim, to nije slučaj za Roka Berišaja.

" Račun za avgust po novim cijenama mi je došao na 109.20 eura, i duplo je manji nego za jul, što nema nikakve logike" rekao je Berišaj.

Zbog ovog problema Berišaj je riješio da ponovo koristi bunar.

" Niko ne zna tačan datum kad je “Vodovod” počeo sa radom u Dinoši, čak ga je i gradonačelnik Mugoša nekoliko puta otvarao prije dvije tri godine.

Zbog ovog računa sam odlučio da ponovo počnem da koristim bunar, jer zaista nemam toliko novca da plaćam, a posebno jer sam siguran da toliko vode nisam potrošio" zaključio je Berišaj.

Makrid: Treba podnijeti reklamaciju

Tehički direktor „Vodovoda” Filip Makrid rekao je da ovaj i slične probleme rješava Komisija za sporne utroške.

" Do sada nismo imali pritužbe iz Dinoše, ali nema razloga da gospodin Berišaj ne dobije odgovor na reklamaciju.

Ako je na vrijeme podnijeta reklamacija Komisija će donijeti odluku o validnosti računa za vodu.

Moguće da je postojao neki kvar, ali vidjećemo šta je u pitanju" kazao je Makrid.

Bonus video: