Direkcija javnih radova u Plavu popravlja štete od poplava

Gradonačelnik Plava Skender Šarkinović je kazao da će se novac dobiti u dvije tranše, a prva će se sigurno realizovati u ovoj godini
126 pregleda 0 komentar(a)
plav_1, Foto: A. IBRAHIMAGIĆ
plav_1, Foto: A. IBRAHIMAGIĆ
Ažurirano: 21.09.2011. 16:56h

Direkcija javnih radova obezbijedila je preko međunarodne investicione banke oko 750.000 eura, za izgradnju infrastrukturnih objekata u opštini Plav, koji su stradali tokom zimskih poplava u decembru prošle i januaru ove godine.

Gradonačelnik Plava Skender Šarkinović je kazao da će se novac dobiti u dvije tranše, a prva će se sigurno realizovati u ovoj godini.

"Nakon poplava koje su prouzrokovale ogromne štete na infrastrukturnim objektima, dostavili smo Direkciji javnih radova spisak prioritetnih projekata koje treba realizovati. U prvoj fazi već se realizuje projekat mosta na Limu u Novšićima sa 225.000 eura, drugi projekat je obnova vodovodne mreže i regulacija puta u Jasenicama u vrijednosti 136.000 eura i 35.000 eura za projektnu dokumentaciju za uređenje korita rijeke Grnčar i obaloutvrda na Grnčaru, a u planu je i izrada projektne dokumentacije za zaštitu izbjegličkog naselja Vruja", rekao je Šarkinović.

Prema njegovim riječima što se tiče druge tranše, na osnovu dokumentacije propisanom tenderskom procedurom će se izabrati izvođač radova za izgradnju obaloutvrda i uređenja rijeke Grncar, izgradnja obaloutvrda na rijeci Vruja radi zaštite izbjegličkog naselja u vrijednosti 180.000 eura.

"Oko 30.000 eura predviđeno je za most u Dragijama kod Gusinja. Takođe će se raditi uređenje Plavske rijeke sa izgradnjom puta koji vodi ka prigradskom naselju Prnjavor, kojeg je bujica odnijela prilikom poplava, a za taj posao je predviđeno 150.000 eura", kazao je Šarkinović.

Na pitanje zašto se sa realizacijom ovog posla nije krenulo ranije, Šarkinović je objasnio da su sredstva dobijena od međunarodne institucije koja ima svoje eksperte i procedure koje se nijesu mogle ubrzati, a i vodostaj rijeke je sada najmanji, pa radovi mogu početi.

Bonus video: