Stanari zgrade pored Vezirovog mosta muče se bez parkinga i prilaza

Zgradi ima 40 stanova, a stanari zgrade pored, koja ima 80 stanova, imaju, takođe, problema sa parkingom
96 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 21.09.2011. 15:21h

Zgrada u Ulici Veliše Mugoše, koja se nalazi pored Vezirovog mosta uz brdo Gorica, napravljena je prije četiri godine, ali do danas nije riješen problem prilaza zgradi, pa su stanari prinuđeni, ne svojom krivicom, da parkiraju automobile na makadamskom putu i parceli koja služi kao improvizovani parking.

Parking i put koji stanari koriste, površine 2.205 kvadrata, su u vlasništvu Zorke Rakočević-Radunović koja bi najviše voljela da Glavni grad kupi to zemljište, jer, kako ona kaže, na ulici ne može ni polovina vozila da se parkira.

"Situacija je takva da su stanari, otkako je zgrada napravljena, jednostavno prinuđeni da koriste moj posjed. Svaka zgrada treba da ima prilazni put, a ja se pitam kako je moguće da poslije skoro pet godina grad nije napravio saobraćajnicu", navodi Rakočević-Radunović, koja živi kao podstanar, dok nju, kako kaže, država eksploatiše.

Stanarka pomenute zgrade Ivana Ulcinjak zatekla je ispred prilaza zgradi gumu koja im je blokirala put.

"Bili smo onemogućeni da priđemo stanovima u kojima uglavnom žive mladi bračni parovi ili starije osobe. Dosta porodica posjeduje dva vozila koja ionako nemaju gdje da parkiraju. Mi samo tražimo elementarne uslove za život, normalan put kojim ćemo moći da idemo, a kakav je put trenutno, pun lokvi i prenatrpan vozilima, ni kola hitne pomoći, ni vatrogasci ne mogu da priđu zgradi", rekla je Ulcinjak.

U zgradi u kojoj ona stanuje ima 40 stanova, a stanari zgrade pored, koja ima 80 stanova, imaju, takođe, problema sa parkingom.

Privatni posjed

Zorka je u ponedjeljak postavila tablu sa natpisom "Ovo je privatni posjed" da skrene pažnju stanarima da znaju da prostor ispred zgrade nije opštinsko zemljište.ž

"Niko od stanara ne zamjera što sam postavila tablu već me podržavaju i znaju da je najbolje rješenje da Opština kupi plac u obostranom interesu. U utorak je postavljena guma radi predostrožnosti, ali nikome nije smetala da parkira vozilo iza zgrade" kaže Zorka.

Galerija

Bonus video: