Četiri ekološka projekta u trci za 10.000 od Pivare „Trebjesa“

Prilikom izbora projekata za naredni krug selekcije članovi žirija uzeli su u obzir aktuelnost i kvalitet projekta, stručnost koordinatora i ključnih lica...
0 komentar(a)
Ažurirano: 21.09.2011. 12:36h

Četiri najbolja ekološka projekta, prema mišljenju članova žirija nikšićke Pivare „Trebjesa“ su „Dom revolucije – Naš dom, naša avlija“ NVO Alfa centar, „Budimo energetski efikasni“ NVO Društvo mladih ekologa, „Za čistiji Nikšić“ FORS Montenegro i „Ja volim moj Nikšić, a ti?“ NVO Ekološki pokret Ozon.

„Objavljivanjem konkursa za NVO naša namjera bila je da, kroz saradnju sa organizacijama koje se bave zaštitom životne sredine, doprinesemo rješavanju problema iz ove oblasti. S obzirom na to da predloženi projekti donose benefite za građane i njima smo omogućili da daju doprinos u ocjeni najboljeg od četiri izabrana projekta. Kreirali smo Facebook stranicu „Pivara Trebjesa – Konkurs za NVO“, na kojoj će građani do 1. oktobra 2011. godine moći da daju komentare i sugestije na odabrane projekte“, saopštila je Natalija Milić, menadžer korporativnih poslova u „Trebjesi“.

Konačna odluka početkom oktobra

Konačnu odluku o izboru pobjednićkog projekta, koji će fabrika finansirati sa 10.000 eura, saopštiće početkom oktobra.

Prilikom izbora projekata za naredni krug selekcije članovi žirija uzeli su u obzir aktuelnost i kvalitet projekta

“Prilikom izbora projekata za naredni krug selekcije članovi žirija uzeli su u obzir aktuelnost i kvalitet projekta, stručnost koordinatora i ključnih lica, broj ciljnih grupa i način uključivanja, ostvarene rezultate NVO u prethodnom periodu, kao i saradnju u realizaciji projekta sa drugim subjektima“, saopštila je Milić.

Projekat NVO Alfa centar obuhvata uređivanje prostora oko Doma revolucije, Društvo mladih ekologa predložilo je edukaciju građana i promociju aktivnosti usmjerenih na racionalnu potrošnju energije, FORS Montenegro predložio je zelenih ostrva, odnosno kontejnera za odvojeno odlaganje otpada, a Ekološkog pokreta Ozon podsticanje javnog dijaloga, jačanje kapaciteta servisa za građane, istraživanje javnog mnjenja, edukativnu kampanju o reciklaži i postavljenje kontejnera za odvajanje metala.

Bonus video: