Protest u Podgorici: Legalizacija da bude pravična

“Dogovoreno je bilo na sastanku održanom poslije prvog protesta sa predstavnicima Glavnog grada da počne izrada socijalnih kartona, međutim od toga još nema ništa”, kazao je predstavnik mještana iz Zagoriča Radovan Jeremić
91 pregleda 7 komentar(a)
Ažurirano: 22.04.2018. 17:33h

Sa protesta građana, koji su nelegalno sagradili kuće na području Podgorice, održanom danas poručeno je da neće odustati od zahtjeva da se njihovi domovi legalizuju po pravičnim cijenama, odnosno manjim iznosima nego što je to predviđeno na osnovu Odluke Skupštine Glavnog grada.

“Gdje žive ti, koji su predložili da se legalizacija uradi po cijenama, koje ne mogu da plate građani, koji su domove napravili u takozvanim neformalnim naseljima. Izgleda da žive u nekim paralelnim svjetovima”, kazao je Dragan Sošić.

Protest ispred zgrade Skupštine Crne Gore, drugi po redu, danas je organizovan jer su vlasnici nelegalnih kuća revoltirani, jer tvrde da iako je najavljeno, još uvijek nije počela izrada socijalnih kartona.

“Dogovoreno je bilo na sastanku održanom poslije prvog protesta sa predstavnicima Glavnog grada da počne izrada socijalnih kartona, međutim od toga još nema ništa”, kazao je predstavnik mještana iz Zagoriča Radovan Jeremić.

Iz PG biroa je petog aprila najavljeno, da je na inicijativu gradonačelnika Slavoljuba Stijepovića odlučeno da Glavni grad i Ministarstvo održivog razvoja i turizma zatraže od Ministarstva rada i socijalnog staranja da se po ubrzanom postupku urade socijalni kartoni za vlasnike bespravno sagrađenih objekata u Podgorici, kako bi se dobila objektivna slika o materijalnom statusu porodica.

“Nijesmo protiv legalizacije, kako nam se pokušava spočitati, ali smo da to bude urađeno na pravičan način”, kazao je Želimir Popović.

Galerija

Bonus video: