Umro penzioner Rudnika uglja, kolege nastavile protest

Penzioneri su poslije protesta prikupljali pomoć, koju će na dan sahrane predati Jovanovoj porodici
60 pregleda 0 komentar(a)
pljevlja, prenzioneri, strajkaci, strajk, rudnik, Foto: Goran Malidžan
pljevlja, prenzioneri, strajkaci, strajk, rudnik, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 20.09.2011. 16:05h

U podstanarskom domu u Pljevljima preminuo je šezdesetrogodišnji Jovan Kotlaja, koji je prethodnih desetak dana, sa još stotinak kolega penzionera Rudnika uglja, protestovao ispred upravne zgrade preduzeća, tražeći da im rukovodstvo riješi stambeno pitanje.

Jovanove kolege kažu da “njegovo srce nije izdržalo nepravdu koju je prema njima napravilo rukovodstvo preduzeća, ne želeći da im, kako su obećali, isplati ili na drugi način riješi njihovo stambeno pitanje”.

Penzioneri su poslije protesta prikupljali pomoć, koju će na dan sahrane predati Jovanovoj porodici.

Predsjednik odbora penzionera Branko Marjanović kazao je da je među štrajkačima, koji su uglavnom stariji ljudi, mnogo bolesnih, sa srčanim smetnjama i drugim problemima, te da ih svakodnevni protesti iscrpljuju.

„Te ljude ubjeđujemo da ne protestuju kako ne bi dodatno ugrozili zdravlje, ali oni to ne prihvataju, jer kažu da je rješenje stambenog problema životno pitanje. Rukovodstvo preduzeća ne interesuje što ovdje svakodnevno stoje iscrpljeni ljudi”, rekao je Marjanović.

On je dodao da će penzioneri u petak razapeti šator ispred upravne zgrade preduzeća, kada će početi cjelodnevne proteste.

Bonus video: