Pao plafon Sekretarijata za urbanizam u Tivtu

Ovo je već drugi slučaj da se ruše djelovi plafona u zgradi koja je useljena prošle godine
302 pregleda 0 komentar(a)
opstina tivat, Foto: Siniša Luković
opstina tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 20.09.2011. 14:21h

Da je nova i veoma skupa zgrada Opštine Tivat na Trgu magnolija napravljena pod prilično sumnjivim standardima kvaliteta, potvrdio je slučaj koji se u ponedjeljak desio u prostorijama opštinskog Sekretarijata za urbanizam gdje je iznenada pao dio plafona.

Iako se dio gipsane konstrkcije sa stropa srušio u blizini načelnice Tatjane Jelić i njenih saradnika, niko nije povrijedjen.

„Tačno je da se desio ovaj incident, ali nije bilo veće materijalne štete. Odmah ćemo uputiti zvanični prigovor izvođaču radova i reklamaciju i tražiti da on problem otkoni o svom trošku i obavi propisnu sanaciju“, kazao je „Vijestima“ potpredsjednik Opština Tivat Ilija Janović.

Gradonačelnik ide stepenicama

Opština za zgradu treba da plati još skoro 2 miliona eura

Prije nekoliko mjeseci to se već desilo u sali za vjenčanja, a ta oštećenja su već otklonjena.

Do danas nisu otklonjeni nedostaci sa liftovima u novoj opštinskoj zgradi, pa se gradonačelnik Dragan Kankaraš i njegovi najbliži saradnici svakog dana pješke moraju peti na treći sprat do svojih luksuznih kabineta.

Luksuznu novu zgradu Opštine Tivat napravila je podgorička kompanija „Gradjevinar“

Zgrada se još otplaćuje

Fasada nove zgarde obložena mermernim pločama, od samog starta je problematična jer se na više mjesta vidi slivanje vlage i biljege koje su po kamenu već ostavile hemijske supstance iz podloge kojima su ploče pričvršćene za zidove.

Luksuznu novu zgradu Opštine Tivat u sklopu stambeno-poslovnog kompleksa na Trgu magnolija, napravila je podgorička kompanija „Gradjevinar“ po sistemu zajedničkog ulaganja sa lokalnom upravom.

Opština „Gradjevinaru“ još otplaćuje ovu zgradu za koju će podgoričkoj firmi u naredne tri godine isplatiti još skoro 2 miliona eura.

To je rezultat lani definisanog „Izvještaja o razgraničenju međusobnih obaveza izmedju Opštine Tivat i preduzeća „Gradjevinar“ iz Podgorice koje proističu iz Ugovora o zajedničkoj izgradnji stambeno-poslovnog kompleksa na lokaciji Turkova poljana – Tivat“, koji je usvojio lokalni parlament.

Taj izvještaj izradila je mješovita komisija koju su činili potpedjednik Opštine Krsto Bošković, savjetnici gradonačelnika Petar Vujović i Jovanka Laličić, diplomirani pravnik Ivan Perišić, rukovodilac izgradnje kompleksa Goran Pešić i direktor i vlasnik „Gradjevinara“ Miloš Šuković.

Bonus video: