FOTO Pogledajte kako je u nikšićkim školama obilježen Dan planete zemlje

Članovi ekološke sekcije škole "Jagoš Kontić" čistili su dvorište, radili na uređenju enterijera i eksterijera, likovnjaci su organizovali "otvoreni" likovni čas na temu očuvanja planete Zemlje, a u holu su bili izloženi radovi nastali na časovima redovne nastave, ali i u okviru rada sekcija iz biologije, fizike i hemije
496 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 22.04.2018. 11:08h

U nikšićkim osnovnim školama "Jagoš Kontić", "Milija Nikčević" i "Mileva Lajović Lalatović" organizovane su prigodne aktivnosti povodom obilježavanja 22. aprila, Dana planete zemlje.

Članovi ekološke sekcije škole "Jagoš Kontić" čistili su dvorište, radili na uređenju enterijera i eksterijera, likovnjaci su organizovali "otvoreni" likovni čas na temu očuvanja planete Zemlje, a u holu su bili izloženi radovi nastali na časovima redovne nastave, ali i u okviru rada sekcija iz biologije, fizike i hemije.

U školi "Mileva Lajović Lalatović" organizovano je čišćenje školskog dvorišta, dok su osnovci i njihovi nastavnici iz Kličeva, iz škole "Milija Nikčević", od 16-21. aprila okopavali i orezivali sadnice u dvorištu škole, ali i zasadili nove.

Organizovan je i tradicionalni, osmi po redu, školski maskenbal na kome su prikazane 103 maske. Nagrađeni su autori najboljih maski – Sara Kovačević i Anastasija Mićović, podijelile su prvo mjesto, Nikolina Kostić i Anastasija Vujačić drugo, a Jana Dokić i Nađa Papović treće. Specijalne nagrade dobili su Miloš Matijašević, Miloš Vujičić i Ognjen Koprivica, dok je nagradu za kreativnost osvojila Martina Perović. U toj školi članovi kluba "Montenegro Street Workout" promovisali su calisthenics sport na novim gimnastičkim spravama ispred škole.

I u područnom odjeljenu škole "Dušan Bojović" u župskom selu Zagrad članovi NVO "Zagrad Montenegro", u saradnji sa učenicima, nastavnicima i jednim brojem roditelja, uređivali su dvorište u sklopu akcije "I naše dvorište je planeta".

"Ovom akcijom željeli smo da skrenemo pažnju građanima i institucijama da se svi moramo aktivno uključiti u borbu za očuvanje zdrave živote sredine, i ličnim primjerom pokažemo visok nivo ekološke osviješćenosti u svakodnevnim aktivnostima", poručila je koordinatorka "Zagrad Montenegro" Ivana Đurović.

Galerija

Bonus video: