Gradska televizija i dalje daleko od realizacije, potrošeno preko milion eura

"Na žalost zakon nije prepoznao mogućnost privatno-javnog partnerstva što je po meni naopako" rekao je Mugoša
180 pregleda 0 komentar(a)
mugosa, Foto: Boris Pejović
mugosa, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 19.09.2011. 15:30h

Sa pompom najavljivani projekat Gradske televizije za sada neće biti realizovan jer u gradskoj kasi nema dovoljno para, a sva je prilika da neće ništa biti ni od privatno javnog partnerstva sa nekom od postojećih televizija.

Gradonačelnik Miomir Mugoša rekao je da za sada ima problema oko ostvarivanja privatno-javnog partnerstva.

" Za sada nema ništa novo što se tiče gradske televizije. Na žalost zakon nije prepoznao mogućnost privatno-javnog partnerstva što je po meni naopako.

Po zakonu može da se ima inspekcija i geodetske poslove da radi privatnik, ali da se sa privatnikom napravi nešto, ne" rekao je Mugoša.

Na pitanje da li ima nešto od dogovora sa Atlas televizijom, Mugoša je potvrdio da pokušava postići dogovor.

" Što se tiče Atlas televizije vidjećemo, čekamo da potpišemo ugovor sa njima za istočnu tribinu, koji bi trebalo da se realizuje. Onda ćemo vidjeti da li to odgovara ili ne, u svakom slučaju biće to najam sa nekim da ne poremetimo zakon. Jer se ne može mimo zakona" zaključio je Mugoša.

Po zakonu može da se ima inspekcija i geodetske poslove da radi privatnik, ali da se sa privatnikom napravi nešto, ne

Ističući kako se čeka na odluku koja bi to televizija iz Podgorice mogla da bude, Mugoša je rekao 9. februara ove godine da je "možda i dobro što se ovoliko čekalo", jer je, kako je podsjetio, i namjera premijera Igora Lukšića da se pomogne medijima.

" Želimo da dijelimo partnerstvo sa nekim ko će ponuditi najbolje uslove. Naš predlog je da nas ta kuća prati savremeno, uz neke fiksne obaveze, poput sjednica iz novog gradskog parlamenta, koji očekujemo da bude u funkciji. Možda do tada riješimo to pitanje tenderom" zaključio je tada Mugoša.

Što se tiče Atlas televizije vidjećemo, čekamo da potpišemo ugovor sa njima za istočnu tribinu, koji bi trebalo da se realizuje

Rok za donošenje tog važnog ugovora, postavio je upravo Mugoša, koji je bio do kraja januara prošle godine.

Prije godinu, iz luksuzno opremljenih prostorija, koje i danas zjape prazne, poručivao je i kako je „vrlo za očekivati da će televizija krenuti uoči lokalnih izbora", i da se onda „više nećemo morati oslanjati na, pod znacima navoda, nezavisne i profesionalne medije", govorio je Mugoša.

" U cilju kvalitetnijeg informisanja krajem prošle godine opremili smo TV studio, za koji ćemo, nakon sprovedenog postupka, izabrati partnera za realizaciju programskih sadržaja" rekao je tada Mugoša.

Njegova želja bila je i da programski sadržaj gradske televizije bude „dominantno posvećen životnim problemima Podgoričana i nastojanju vlasti da ih što brže i kvalitetnije rješavaju.

Koktel 2009. godine

Sa modernim prostorijama televizije, u južnoj tribini Gradskog stadiona, Mugoša je javnost upoznao na novogodišnjem koktelu još decembra 2009, kada je nagovijestio kako su za partnerstvo sa gradom već zainteresovane „pojedine lokalne televizije i Javni servis".

Do sada je u opremanje prostorija i kupovinu dijela tehnike potrošen 1,1 milion eura

Do sada je u opremanje prostorija i kupovinu dijela tehnike potrošen 1,1 milion eura.

Na sumnje opozicije da će u novom mediju svi biti jednako zastupljeni, Mugoša im je uz podsjećanje daje osnivanje bila njihova ideja, odgovarao obećanjima da će stvoriti uslove da „kadar posao obavlja bez opterećenja".

Revoltirani što gradska Skupština i drugi organi nijesu raspravljali o donošenju takve odluke, opozicioni odbornici tvrdili su da je novac uložen u televiziju, koja ni danas nije počela sa radom, mogao biti racionalnije potrošen i uložen u neki gradu neophodniji projekat.

Bonus video: