Stanari Bloka 5 zbog izgradnje pijace ostali bez parkinga

"Tržni centar je počeo da se gradi, a nama nije obezbijeđen adekvatan parking prostor", kazali su stanovnici
78 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 19.09.2011. 08:31h

Stanovnici Bloka 5 protestovali su nakon što su inspektori Komunalne policije pauk vozilom podigli njihove automobile parkirane ispred zgrade, naglasivši da se nemaju gdje parkirati, jer na njihovom parkingu gradi se novi Tržni centar sa zelenom pijacom. Mještani kažu da oko 200 stanara od početka gradnje centra ne znaju gdje da ostave svoje automobile. "Parking na kojem se gradi novi Tržni centar služio je svojoj svrsi i svi smo imali gdje da se parkiramo. Tržni centar je počeo da se gradi, a nama nije obezbijeđen adekvatan parking prostor", kazali su stanovnici Bloka 5.

Vojvodić: Parking nije u vlasništvu stanara Načelnik Komunalne policije Radislav Vojvodić rekao je da se zelena pijaca gradi na javnoj površini i da parking nije u vlasništvu stambene zgrade. Vojvodić je napomenuo da se nepropisno parkirani automobili premještaju u skladu sa zakonskim ovlašćenjima.

"Vozila se premještaju u slučajevima kada je parkirano na mjestu na kome ugrožava bezbjednost ili ometa normalan tok saobraćaja, kretanje pješaka i u dragim slučajevima propisanim Zakonom o bezbjednosti saobraćaja, pod uslovom da vlasnik vozila nije prisutan ili odbije da postupi po naređenju službenih lica Komunalne policije. Zelena pijaca ne gradi se na parkingu u vlasništvu stambene zgrade, već na javnoj površini", rekao je Vojvodić, napomenuvši da u Bloku 5 nije premještano ni manje ni više vozila, nego u drugim djelovima grada.

"Vozila se premještaju u slučajevima kada je parkirano na mjestu na kome ugrožava bezbjednost ili ometa normalan tok saobraćaja"

Galerija

Bonus video: