Supružnici iz Austrije oduševljeni Budvom: „Aleksandar” je naš drugi dom

Austrijanci su se sprijateljili i sa menadžmentom i personalom hotela, pa na rastanku jedni drugima daruju poklone
98 pregleda 0 komentar(a)
Sewoll Hermine i Kriwetz Siegfried, Foto: Vuk Lajović
Sewoll Hermine i Kriwetz Siegfried, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 16.09.2011. 18:44h

Ako se neki hotelijer može pohvaliti da ima svoje vjerne goste, onda je to budvanski “Aleksandar” u koji, četvrtu godinu zaredom, dolazi bračni par iz Austrije, Sewoll Hermine i Kriwetz Siegfried, ostajući na odmoru čak po dva mjeseca.

Hotelska grupa “Budvanska rivijera”, u okviru koje posluje taj hotel, svih ovih godina je bilo glavno odredište penzionisanih supružnika iz Graca, kojima ne pada teško devet sati vožnje kako bi došli do Budve.

“Već četiri godine dolazimo u ’Aleksandar’. Uvijek smo tu jer ovo je postao naš drugi dom”, počinju priču o “ljubavi na prvi pogled”, kako nazivaju otkriće hotela ”Aleksandar”, kao mjesta gdje namjeravaju da ljetuju i naredne godine.

Nikad manje od dva mjeseca, kako kažu, ne ostaju u “Aleksandru”, jer im se sve dopada

Nikad manje od dva mjeseca, kako kažu, ne ostaju u “Aleksandru”, jer im se sve dopada, “a najviše prva jutarnja kafa koju su, i sa reporterom “Vijesti”, popili na terasi hotelskog bara.

“U Austriji postoji auto-klub koji organizuje dvodnevne i trodnevne ture do Kotora, pa smo tako nekoliko puta dolazili u Crnu Goru, kada smo slučajno otkrili ovaj hotel i turističko naselje Slovenska plaža, Nama je to izgledalo kao neka oaza. Mir, tišina i ljudi koji su nas odmah oborili s nogu. Kao da se poznajemo godinama - svi su nasmijani, ljubazni. Od tada uvijek dolazimo i uzimamo isti apartman sa pogledom na more, koji smatramo svojim drugim domom”, pričaju kroz smijeh Hermine i Siegfried.

Crna Gora nedovoljno promovisana u Austriji

Ona ističe da u Austriji postoji veliko interesovanje za Crnu Goru, ali, kako kaže, ona nije dovoljno promovisana tamošnjoj javnosti.

“Kada dođemo ovdje imamo svoj ritual. Obožavamo da dane provodimo na bazenu hotela, a ’skoknemo’ do plaže. Naravno, prvo popijemo kafu, ali zato bi nam dobro došlo da imamo neku štampu na našem jeziku, čisto da je uz prvu kafu prelistamo... Svih ovih godina od kako dolazimo, vidimo da je ovaj hotel sve ljepši i ljepši, komforniji, i zato smo tu. I ove godine smo tu dva mjeseca i, vjerujte, uopšte nam se ne ide. Neko bude na moru desetak dana i kaže da se umorio, a nama nije dosta ni nakon devet sedmica”, kaže Siegfried, dodajući da će u “Aleksnadru” ostati do 22. oktobra.

U Budvi se osjećaju domaće

U Budvi se, kažu, osjećaju domaće, jer su stekli mnogobrojne prijatelje, a neizostavne su šetnje do Starog grada i plaže Mogren.

“Prepoznaju nas u prodavnicama, lokalima, nekoliko puta smo bili i na proslavi povodom zatvranja sezone i žao nam je što ove godine to ne možemo. Možda negdje ima i boljih uslova, ali za nas je ’Aleksandar’ ono pravo i ne bismo ništa mijenjali”, kažu supružnici.

Prepoznaju nas u prodavnicama, lokalima, nekoliko puta smo bili i na proslavi povodom zatvranja sezone

A priču o prijateljstvu austrijskih penzionera i menadžmenta, te personala hotela, svi potvrđuju, jer na rastanku jedni drugima daruju poklone.

Crnu Goru su cjelu obišli. Proljeće je, kažu, rezervisano za Hrvatsko primorje, a kraj ljeta i vansezone za hotel “Aleksandar” i Budvu.

Bonus video: