Bez vode u školi, đaci u Sukuruću koriste poljski toalet ili obližnji žbun

Camaj koji je godinama živio u Americi začuđen je situacijom u školi i ne zna kako bi sve to opisao nekome sa druge strane okeana
0 komentar(a)
Ažurirano: 15.09.2011. 19:02h

Roditelji učenika isturenog odjeljenja Osnovne škole „Mahmut Lekić” u Sukuruću pored Tuzi ukazuju na dugogodišnji problem nehigijene u prostorijama u kojima borave njihova djeca.

Vaselj Camaj, predstavnik roditelja rekao je da u školi nema vode za piće, a ni za korišćenje toaleta.

"Djeca nemaju gdje da odu u toalet. Postoji jedan poljski u školskom dvorištu koji djeca ne koriste jer se plaše zmija, nego idu u obližnje žbunje", istakao je Camaj.

Nakon bojkota nastave voda je privremeno puštena i đaci su sjeli u klupe.

Camaj koji je godinama živio u Americi začuđen je situacijom u školi i ne zna kako bi sve to opisao nekome sa druge strane okeana.

Po njenim riječima nije samo Ministarstvo prosvjete koje kaže da nema para za rekonstrukciju jedini krivac, već i menadžment škole i rodtelji.

"Ja ne bih dozvolila da moje dijete pohađa nastavu u takvoj školi. Preduzela bih nešto", rekla je Ljiljana Milonjić iz Udruženja roditelja.

Ona kaže da neuslovih škola ima i u selu i u gradu i da su pojedine gradske škole u jezivom stanju.

Po njenim riječima nije samo Ministarstvo prosvjete koje kaže da nema para za rekonstrukciju jedini krivac, već i menadžment škole i rodtelji.

Ipak, u Sukuruću kažu roditelji škola je izgrađena od njihovih priloga i uvijek su spremni novčano da pomognu.

Televizija Vijesti iz Ministarstva prosvjete nije dobila odgovor koliko ima škola u Crnoj Gori sa ovim ili sličnim problemima i kako su uopšte dozvolili školi u Sukuruću da normalno radi.

Bonus video: