Vladimir Kličko treći put pomogao oboljelom bokseru Zoranu Vujičiću

„Srećan sam što mogu da Ti pomognem i biću uvijek uz tebe“, poručio je Kličko nekadašnjem protivniku u ringu
124 pregleda 0 komentar(a)
Zoran Vujičić, Foto: Slađan Blagojević
Zoran Vujičić, Foto: Slađan Blagojević
Ažurirano: 13.09.2011. 17:44h

Vladimir Kličko, aktuelni šampion i jedan od najboljih boksera svih vremena, opet je pokazao veliko srce –Zoranu Vujičiću, bivšem profesionalcu koji se liječi od multipleks skleroze, poslao je 10.000 eura.

„Srećan sam što mogu da Ti pomognem i biću uvijek uz tebe“, poručio je Kličko nekadašnjem protivniku u ringu.

Vujičić je, uz podsjećanje da je to već treći put da mu donira novac za nabavku lijeka „betaferon“ za godinu dana, ispričao da mu još više znači verbalna i moralna podrška, a da je zahvaljujući još nekolicini humanista „već pobijedio“.

„Zamislite kakav je to čovjek, kakvi su i on i njegov brat Vitalij ljudi, kada evo meni pomažu, dok u sopstvenoj državi, čiju sam zastavu prvi nosio van granica, nemam nikakva prava“, rekao je Vujičić.

Bez prava u svojoj zemlji

On je kazao da se nakon operacije u Kliničkom centru u Nišu osjeća mnogo bolje i zahvalio hirurgu dr Saši Ristiću i direktoru radiologije dr Petru Bošnjakoviću na izuzetnoj korektnosti.

„Nevjerovatno je kako se i u našem okruženju poštuju uspjesi, pa i sami rad u bokserskom ringu. Eto, u Srbiji, imam priznato devet godina radnog staža tokom amaterske karijere, a u Crnoj Gori ništa, da ne pričam o sportskoj ili nacionalnoj penziji koju je, izgleda, zaslužio neko drugi. Takođe, tamo se dogodilo još jedno čudo, jer su me vlasnik i direktor banje Gornja Trepča kod Čačka Borivoj Jakovljević i Dragan Jovović, nakon što su pročitali tekstove u štampi, već dva puta potpuno besplatno ugostili po 21 dan i to sa pratiocem. Evo, zovu me i ovih dana, kažem ljudi nema smisla, a oni insistiraju da opet dođem i da dva puta godišnje od njih imam sve obezbijeđeno. Nikada te ljude ranije nijesam vidio i ne mogu da vam opišem koliko mi je srce puno što neko poštuje sve što sam uradio za sport. Zato s ponosom mogu reći da sam i bolest i sve nepravde već pobijedio“, kazao je Vujičić.

Bonus video: