Bez vode i nastave pored Tuzi: Djeca neće u poljski wc

Prema riječima roditelja 50-tak đaka do daljnjeg neće pohađati nastavu dok se ne steknu higijenski uslovi
110 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 13.09.2011. 15:36h

Roditelji učenika isturenog odjeljenja Osnovne škole „Mahmut Lekić” u Sukuruću su se ponovo okupili ispred škole i najavili da neće slati djecu na nastavu dok god se ne steknu higijenski uslovi i škola ne dobije vodu.

Prema riječima roditelja 50-tak đaka do daljnjeg neće pohađati nastavu dok se ne nađu rješenja za pomenuti problem.

Tokom okupljanja ispred škole je bio i direktor škole Pjetar Ivezaj koji je vodio razgovor sa roditeljima. Međutim, kada je došao novinar “Vijesti” direktor Ivezaj je otišao ne želeći da da bilo kakav komentar, a kasnije nije želio da razgovara ni telefonom, tvrdeći da je sve izmišljotina.

Vaso Camaj, predstavnik roditelja, kazao je da zbog nepostojanja saradnje direktora sa roditeljima ne mogu da pronađu rješenja za problem vode i higijenskih uslova u seoskoj školi.

"Direktor Ivezaj ne želi sa nama da razgovara, optužuje nas za unošenje nemira i pominje politiku. Meni je rekao da sam liberal i da ga ne zanimam. Nikad nisam bio liberal, a i rekao sam mu i da jesam to nije njegova stvar. Problem je nepostojanje vode i higijenskih uslova u školi ali izgleda da je veći problem direktor koji opstruira pronalaženje rješenja. Borimo se za svoju djecu i sigurno nećemo dopustiti da dođe do neke zaraze" rekao je Camaj.

Direktor krivi čistačicu

Roditelji tvrde da je u toku razgovora direktor Ivezaj zaprijetio čistačici Bafliji Metđonaj da će ostati bez posla.

"Okrivio je za svoj neuspjeh čistačicu, koja je najbolja radnica u ovoj školi, i zaprijetio joj otkazom nasred ulice, što je krajnje neprofesionalno. Nosila je bidone iz svoje kuće da bi djeca imala da se umiju i da popiju kad su žedna, a sada treba da ostaje bez posla. Ona ovdje radi oko osam godina, zašto bi je sada direktor ostavio bez kore hljeba. Branićemo je jer znamo da ona nije ništa kriva", istakao je Camaj.

"Direktor je rekao da učitelji ne smiju da razgovaraju i da daju informacije medijima i da su oni njegovo vlasništvo", naveo je Camaj.

"Direktor je rekao da učitelji ne smiju da razgovaraju i da daju informacije medijima i da su oni njegovo vlasništvo", naveo je Camaj.

Čistačica Baflija Metđonaj nije htjela juče dati izjavu i bila je vidno uznemirena.

Prentaš Ljuljđuraj rekao je da djeca u torbama moraju da nose vodu iz kuća.

Pored škole poljski toalet

Leonardo Camaj roditelj rekao je da je najveći problem nepostojanja vode u toaletu.

"Stariji sin mi pohađa prvi razred, a sljedeće godine će i drugi sin u školu. Dva šahta se nalaze na svega 100 metara udaljenosti od škole. Neko kaže da je crijevo problem, ali moglo bi se sve riješiti samo da ima dogovora. Najveći problem je voda za toalet jer djeca nemaju gdje da odu u WC. Postoji jedan poljski toalet u školskom dvorištu koji djeca ne koriste, nego idu u obližnje žbunje", istakao je Camaj.

On kaže da ne može čistačica bidonima da donosi vodu.

Galerija

Bonus video: