Opozicija: Automobil sa rotacijom vlasništvo Brana Mićunovića

Taj automobil ima registraciju sa četiri cifre i zastavu nekadašnje SRJ, rekao je Mijomir Pejović iz SNP-a
302 pregleda 0 komentar(a)
dileri Budva, Foto: Vuk Lajović
dileri Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 13.09.2011. 10:52h

Dvočasovna polemika na sjednici SO Budva pokrenuta je nakon istupa šefa odborničkog kluba SNP Mijomira Pejovića koji je pitao “kako je moguće da policija prihvati kao poklon luksuzni džip “BMWx5”, od osobe koja je na potjernici”, odnosno direktorke „Zavala investa“ Natalije Panine.

Panina je u bjekstvu, a tereti se za divlju gradnju i utaju poreza u slučaju Zavale.

Pejović je pitao ko je dozvolio Opštini da luksuzni automobil “audi a6”, vrijedan gotovo 80.000 eura, pokloni stanici policije.

To nema ni u Latinskoj Americi

“Audi” koji je dat policiji, mada se na skupštinskom zasjedanju niko od rukovodstva Opštine nije izjasnio da li je riječ o poklonu ili autu datom samo na korišćenje, bio je službeno vozilo doskorašnjeg menadžera Opštine Aleksandra Tičića, sada savjetnika premijera Igora Lukšića.

Na zasjedanju je rečeno kako je “audi” dat policiji krajem prošle godine, ali o tome Skupština nije odlučivala.

Niko na sjednici nije pomeuo čiji je automobil sa rotacijom. Iz opozicije su najkon sjednice, anonimno rekli “Vijestima”, da je to automobil Brana Mićunovića

Zapitao je “da li unutrašnja kontrola policije provjerava porijeklo novca pripadnicima policije u Budvi, jer su mnogi stekli veliko materijalno bogatstvo, koje je svima vidno”.

Automobil Brana Mićunovića?

Mijomir Pejović iz SNP zapitao je kako je moguće da se, iako su registracije odavno zamijenjene, po Budvi i dalje vozi jedan automobil sa starim registarstkim oznakama.

“Taj automobil ima registraciju sa četiri cifre i zastavu nekadašnje SRJ. Povrh svega, ima i rotaciono osvjetljenje i nesmetano pored policije prolazi svih ovih godina. Zato, dok se to vozilo ne isključi iz saobraćaja, nijedan saobraćajni policajac nema prava da bilo kog građanina zaustavlja u saobraćaju. Definitivno ima i onih koji su i registarskim tablicama povlašćeni”, kazao je Pejović.

On je rekao “da su to vozilo svi građani primijetili u gradu. Komesar Bubanja je, međutim, rekao da “takvo vozilo nijesu primijetili”.

Niko na sjednici nije pomeuo čiji je automobil. Iz opozicije su najkon sjednice, anonimno rekli “Vijestima”, da je riječ o automobilu koji je vlasništvo nikšićkog biznismena Brana Mićunovića.

Bonus video: