Đukanović: Demokrate se bave pitanjem "ko stoji iza nas" a nemaju ni jedan dokaz protiv našeg rada

"Naša NVO je zahvalna univerzitetskim profesorima i stručnim pojedincima koji su nam u istraživanju pomagali – između ostalog, i gospodinu Pavloviću, koga sam, zbog njegovog pređašnjeg bavljenja ovom tematikom, lično zamolio da mi pomogne u sastavljanju analize", kazao je Đukanović
6 komentar(a)
Mitar Đukanović, Foto: PR Centar
Mitar Đukanović, Foto: PR Centar
Ažurirano: 20.04.2018. 17:15h

Nisam, niti sam ikad bio aktivista DF-a – tačnije, nisam nikad bio član niti jedne političke stranke. Kao i velika većina građana Crne Gore, imam svoja politička uvjerenja, ali ne vidim kakve veze pitanja partijske politike imaju sa činjenicom da je gospodin Bečić plagirao magistarsku disertaciju, kazao je na svom Fejsbuk profilu Mitar Đukanović, direktor NVU "Centar za akademski integritet".

On je reagovao na tvrdnje Demokata da je njihovo pilot istraživanje "udbaška podmetačina" insinuirana od strane Demokratskog fronta.

"Nije nikakva tajna da, kao izvršni direktor našeg nevladinog udruženja, opsežnu analizu autentičnosti šest naučnih radova (uključujući i magistarsku disertaciju gospodina Bečića) nisam radio sam. U tom smislu, naša NVO je zahvalna univerzitetskim profesorima i stručnim pojedincima koji su nam u istraživanju pomagali – između ostalog, i gospodinu Pavloviću, koga sam, zbog njegovog pređašnjeg bavljenja ovom tematikom, lično zamolio da mi pomogne u sastavljanju analize", kazao je Đukanović..

On smatra da je "neporstojno" to što Demokrate se bave u reakciji pitanjem "ko stoji iza njihovog projekta", bez ikakvog poricanja činjenica i dokaza koje su danas iznijeli.

"Povodom te reakcije, pozivamo gospodina Bečića da odgovori na jednostavno pitanje: da li je plagirao magistarsku tezu, i koji je od dokaza koje smo iznijeli netačan. Pošto smo dokaze o plagijatu Alekse Bečića iznijeli pod punom odgovornošću, ja i moja NVO smo spremni da tu diskusiju nastavimo na sudu.Nije ni naše nevladino udruženje, ni Demokratski front, ili bilo kakva druga politička struktura kriva što je Aleksa Bečić magistarsku tezu prepisao od gospođe iz Banja Luke. Ovdje se ne radi ni o kakvoj «hajki», «monstruoznim lažima», «brutalnim neistinama» ili svjetskoj zavjeri protiv lidera Demokrata, već isključivo o činjenici da je plagirao disertaciju. Tu činjenicu ostavljamo Tužilaštvu", kazao je Đukanović.

Bonus video: