Pavlović: Autori saopštenja Demokrata da se manu pokušaja svađanja čitave svoje partije sa DF

"Kao otac, moram reći da ja ne kontrolišem razmišljanje i djelovanje moga 25-godišnjeg sina. I ja sam vrlo ponosan na to. Moj sin je odrastao, obrazovan i pametan mladi čovjek, koji se već duže vremena bavi problemom plagijata, jer je studirao u inostranstvu i dobro poznaje tu materiju"
102 pregleda 14 komentar(a)
Koča Pavlović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Koča Pavlović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 20.04.2018. 17:15h

Ljudski razumijem krajnje neugodnu situaciju u kojoj se našao lider Demokratske Crne Gore nakon objavljivanja prilično uvjerljivih dokaza o plagiranju njegovog magistarskog rada, saopštio je danas poslanik Pokreta za promjene (PzP) i Demokratskog fronta (DF) Koča Pavlović.

"Smatram da je javni interes da on to odmah raščisti, da jasno i glasno potvrdi li odbaci ta sumnjičenja, i da tako pomogne svima u opoziciji u ovom veoma osjetljivom trenutku", istakao je Pavlović.

Direktor nevladinog udruženja (NVU) Centar za akademski integritet, Mitar Đukanović saopštio je ranije danasda je predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić plagirao pola magistarskog rada.

U reagovanju Demokratske Crne Gore na te navode Đukanovića navodi se da je "osim Đukanovića u izradi prezentacije lažnog istraživanja učestvovao i Feđa Pavlović, menadžer kampanje DF-a i sin poslanika Demokratskog fronta, Koče Pavlovića".

"Naravno, ako se na kraju i pokaže da magistarski rad Bečića jeste rezultat intelektualne krađe, ja i DF nećemo nikada, niti nam to pada na pamet, da tu krađu i samog Bečića uporedimo ili izjednačimo sa opštom poharom kojoj je izložena Crna Gora i sa apostolima te bezprizorne pljačke koji čuče u redovima DPS-a. A posebno nam ne pada na pamet da ovu zaista neprijatnu situaciju, u kojoj se našao Bečić lično, ne bilo koji način vezujemo za političke odluke, ili za odnose čitavih naših partija/koalicija, DF-a i Demokratske Crne Gore", rekao je Pavlović.

On je dodao da je pitanje "Da li je magistarska teza Bečića plagijat?", pitanje za Bečića lično, a ne za ostatak rukovodstva, aktiviste i glasače Demokrata.

"Stoga pozivam autore kako je potpuno neutemeljenog saopštenja Demokratske Crne Gore, u kome su iznijete uvrede na račun DF i na moj račun, da se manu pokušaja svađanja čitave svoje partije sa najjačim opozicionim subjektom DF-om. Mi nismo partner za bilo kakvu unutaropozicionu svađu, već naprotiv, DF poziva na najšire opoziciono udruživanje, ne bi li ovog povampirenog diktatora i njegovu kriminalnu grupu poslali tamo gdje oni pripadaju. I na kraju, kao otac, moram reći da ja ne kontrolišem razmišljanje i djelovanje moga 25-godišnjeg sina. I ja sam vrlo ponosan na to. Moj sin je odrastao, obrazovan i pametan mladi čovjek, koji se već duže vremena bavi problemom plagijata, jer je studirao u inostranstvu i dobro poznaje tu materiju. I baš kao što je svojevremeno sarađivao sa novinarom Darkom Ivanovićem oko plagijata ministarke Sanje Vlahović, baš tako je i nedavno pomagao mladim ljudima iz Centra za akademski integritet", zaključio je Pavlović.

Bonus video: