Paroh krtoljski: Pojavio se virus Ś 1 Ź 1 i opasni mentalni virus 666

Na zajedničkom sastanku koji je održan u Krtolima dogovoreno je da roditelji traže da nastava počne ispočetka po planu i programu
0 komentar(a)
brasanac, Foto: Radio Svetigora
brasanac, Foto: Radio Svetigora
Ažurirano: 08.09.2011. 20:56h

Savjet roditelja učenika OŠ „Branko Brinić“ je na sastanku u Radovićima, većinom glasova donio odluku o „privremenoj obustavi bojkota“ nastave u toj školi, koja je počela u ponedjeljak „zbog diskriminacije srpskog jezika“.

Skupu u Krtolima prisustvovali su predstavnici Savjeta roditelja OŠ „Nikola Djurković“ iz Radanovića u Grblju.

Zbor je obilježila diskusija krtoljskog paroha, oca Aleksandra Brašanca koji je i sam roditelj petoro djece.

Pristajemo na kompromis koji su postigli političari u Podgorici, rekao je predstavnik roditelja Ivan Starčević

Podržavajući bojkot koji su sprovodili Krtoljani, Brašanac je kazao da je to sasvim razumljivo imajući u vidu tradiciju postojanja Srpske narodne škole u tom kraju još od 18. vijeka, kao i da je razumljivo da roditelji iz škole povuku svoju djecu „kad god se pojavi neki virus ili epidemija“.

„Ovdje se pojavio ovaj novi Ś 1 Ź 1 virus i opasni mentalni virus 666, pa je logično da su roditelji morali ovako reagovati“, ocijenio je Brašanac.

Roditeljski i Evropska komisija

„Iako naši zahtjevi da se nastava izvodi na srpskom jeziku i da se u nastavni plan i program uvede predmet „Srpski jezik i književnost“ nijesu ispunjeni, mi pristajemo na ovaj kompromis oko naziva jezika koji su postigli političari u Podgorici", kazao je predsjednik Savjeta roditelja Ivan Starčević.

"Garant njegovog sprovodjenja je Evropska komisija i mi za sada privremeno obustavljamo bojkot, ali i ne donosimo odluku o njegovom definitivnom prekidu“, rekao je on .

Starčević je dodao da roditelji imaju i dva zahtjeva prema upravi škole – da se nastava koja je, pred u najboljem slučaju prepolovljenim brojem đaka izvođena proteklih dana, ponovno izvede od početka kada sva djeca budu u školi, kao i da se djeci koja su bojkotovala nastavu ne upišu ni opravdani ni neopravdani izostanci za protekla četiri dana.

Bonus video: