Ruska delegacija u posjeti Upravi policije

Poseban akcenat stavljen je na mjere i radnje koje Uprava policije sprovodi u borbi protiv terorizma, droga, organizovanog kriminala i korupcije i finansijskog kriminala
0 komentar(a)
Uprava policije i ruska policija, Foto: Uprava policije
Uprava policije i ruska policija, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 07.09.2011. 18:10h

Direktor Uprave policije Veselin Veljović sastao se sa zamjenikom ministra unutrašnjih poslova Ruske Federacije, general-majorom policije Sergejom Bulavinovim sa saradnicima.

Sastanku je prisustvovao i ambasador Ruske Federacije u Crnoj Gori Andrej Nesterenko. Razlog posjete je jačanje saradnje crnogorske i ruske policije" saopštila je Uprava policije,

Kako je saopšteno, Veljović se osvrnuo na uspješnu saradnju Ministarstva unutrašnjih poslova Ruske Federacije i Uprave policije u sferi obuke, razmjene iskustava i saradnje nacionalnih centralnih biroa Interpola Moskva i Podgorica.

Poseban akcenat stavljen je na mjere i radnje koje Uprava policije sprovodi u borbi protiv terorizma, droga, organizovanog kriminala i korupcije i finansijskog kriminala.

“Veljović je posebno naglasio potrebu za intenziviranjem saradnje u narednom periodu u oblastima koje je crnogorska policija prepoznala kao prioritetne, i koji dodatno pospješuju osjećaj sigurnosti građana, turista i investitora koji borave u Crnoj Gori“, navodi se u saopštenju i dodaje da je konstatovano je da je Uprava policije prepoznata kao pouzdan i povjerljiv partner u rješenjau bezbjednosnih izazova i rizika.

“General-major Bulavinov je ocijenio saradnju kao veoma dobru, zahvalio direktoru Veljoviću na dosadašnjem profesionalnom odnosu crnogorske policije prema Ministarstvu unutrašnjih poslova Ruske Federacija i uputio pohvale Upravi policije zbog, kako je rekao, efikasnosti i profesionalnosti u izvršavanju poslova i zadataka“, saopštila je Uprava policije.

Bonus video: