Ambasador OEBS-a u Upravi policije

Sastanku su prisustvovali i njegovi saradnici, savjetnik za policijska pitanja Valeri Petrov i savjetnik za politička pitanja Alin Roberts
0 komentar(a)
Veselin Veljović, Foto: Arhiva Vijesti
Veselin Veljović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 07.09.2011. 18:13h

Direktor Uprave policije Veselin Veljović, sastao se sa ambasadorom OEBS-a u Crnoj Gori Šarunasom Adomavičijusom.

Sastanku su prisustvovali i njegovi saradnici, savjetnik za policijska pitanja Valeri Petrov i savjetnik za politička pitanja Alin Roberts.

Sastanak je bio posvećen upoznavanju ambasadora i njegovih saradnika sa rezultatima rada Uprave policije u proteklom periodu, aktuelnim bezbjednosnim pitanjima i usaglašavanju planova za saradnju u nastupajućem periodu.

Veljović je, kako je saopštio njegov tim za odnose s javnošću, podsjetio na istraživanje CEDEM-a o stavovima gradjana Crne Gore o policiji i bezbjednosnim problemima u kojima se potvrđuje napredak UP u procesu reformi i komunikaciji sa građanima na efiskanom rješavanju bezbjednosnih i drugih pitanja iz nadležnosti policijske organizacije, kao i činjenici da je “crnogorska policija pouzdan partner međuinstitucionalne, regionalne i međunarodne saradnje”.

“ U ovom izvještaju je preko 70% ispitanih građana imalo uglavnom pozitivan i veoma pozitivan stav prema policiji, a 64% građana procjenjuje da je policija uglavnom ili veoma efikasna. Oko 70 % ispitanika se izjasnilo da uglavnom ili u potpunosti imaju povjerenja u policiju, što ukazuje da je Crna Gora sigurna destinacija i da je bezbjednosno stanje u našoj državi u kontinuitetu stabilno.

Smatramo važnim i rezultat istraživanja da se 84% ispitanih građana izjasnilo da ne zna ni za jedan konkretan slučaj upotrebe prekomjerne sile ili grubog postupanja od strane policijskih službenika”, stoji u saopštenju.

Ambasador Adomavičijus je, kako su kazali, naglasio pozitivne rezultate u oblasti borbe protiv organizovanog kriminaliteta i korupcije i ocijenio je veoma bitnom činjenicu da se građani osjećaju sigurno.

“Direktor je upoznao ambasadora sa brojnim mjerama, radnjama i postupcima koje Uprava policije sprovodi na identifikovanju i lišavanju slobode počinilaca različitih vrsta krivičnih djela, kao i sa činjenicama da je menadžment Uprave policije u stalnoj komunikaciji sa policijskim strukturama koje rade na terenu u cilju rasvjetljavanja krivičnih djela”, saopštili su iz UP.

Bonus video: