U Narodnoj kuhinji dnevno se pojede 473 obroka

"Lista korisnika besplatnih dnevnih obroka važi do kraja godine, a mjesečno će se vršiti njena revizija i dopuna", kaže se u saopštenju
0 komentar(a)
Narodna kunjiha, Foto: Vesko Belojević
Narodna kunjiha, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 06.09.2011. 16:05h

Iz Narodne kuhinje se, od 1. septembra, dijele 473 obroka za 181 porodicu, od čega se 70 dostavlja na kućnu adresu za 39 porodica, saopšteno je danas iz Biroa za odnose sa javnošću Glavnog grada.

U saopštenju se navodi da je Komisija, koju čine predstavnici Sekretarijata za socijalno staranje, Centra za socijalni rad, Udruženja penzionera i Crvenog krsta Glavnog grada, revidirala i dopunila predhodnu Listu korisnika besplatnih dnevnih obroka u Narodnoj kuhinji.

"Lista korisnika besplatnih dnevnih obroka važi do kraja godine, a mjesečno će se vršiti njena revizija i dopuna", kaže se u saopštenju.

Iz Glavnog grada podsjećaju da je Narodna kuhinja počela sa radom 13. jula, da raspolaže sa 500 obroka na dan i da pravo na besplatni dnevni obrok, odnosno ručak, imaju osobe koje ostvaruju pravo na materijalno obezbjeđenje porodice.

Navode i da prednost imaju samohrane osobe koje zbog trajne bolesti, invalidnosti ili starosti nijesu u mogućnosti da pripreme obrok, osobe sa tjelesnim, mentalnim i senzornim smetnjama i one sa teškim hroničnim ili malignim oboljenjima, kao i osobe bez prebivališta i smještaja – beskućnici i prolaznici.

"Tokom oktobra, Sekretarijat za socijalno staranje Glavnog grada objaviće novi Oglas za raspodjelu besplatnih dnevnih obroka za narednu godinu", kaže se u saopštenju.

Bonus video: