Bogdanović: Prijestonicu očekuju brojni investicioni izazovi

Uz projekte i investicije na planu turizma, Prijestonica priprema i preduslove za realizaciju niz infrastrukturnih projekata
0 komentar(a)
Aleksandar Bogdanović, Foto: Danijela Lasica
Aleksandar Bogdanović, Foto: Danijela Lasica
Ažurirano: 06.09.2011. 15:17h

Gradonačelnik Cetinja Aleksandar Bogdanović kazao je slovenačkim privrednicima koji su posjetili Prijestonicu, da grad u bliskoj budućnosti očekuju brojni investicioni izazovi, a da je prevashodno riječ o kapitalnim projektima lokalne uprave.

"Uz projekte i investicije na planu turizma, Prijestonica priprema i preduslove za realizaciju niz infrastrukturnih projekata, zahvaljujući čemu će biti valorizovani brojni potencijali kojima ovo podneblje raspolaže", naglasio je Bogdanović.

Gradonačelnik crnogorske Prijestonice posebno je naglasio da je značajan broj slovenačkih investitora koji su tokom proteklih godina u našoj državi, a time i na Cetinju, stekli reputaciju pouzdanih i konstruktivnih partnera.

"Pored toga, Prijestonica Cetinje tokom posljednjeg perioda ostvarila je kontakte i sa drugim privrednim subjektima iz vaše države, ali i sa pojedinim slovenačkim lokalnim upravama. Stoga sam uvjeren da će interesovanje slovenačkih investitora za ulaganje u naš grad tokom budućnosti biti sve izraženije", kazao je Bogdanović.

Goste iz Slovenije posebno je interesovalo kojim podsticajnim mjerama bi lokalna uprava stimulisala investitore, te kolike su mogućnosti za revitalizaciju nekadašnjih cetinjskih industrijskih postrojenja. Pored toga, članovi slovenačke privredne delegacije iskazali su interesovanje i za projekte koji će biti realizovani u narednom periodu, ali i mogućnosti unapređenja saobraćajne infrastrukture sa glavnim gradom, odnosno jadranskim priobaljem.

Bonus video: