"Dobro jutro, lijepi svijete...": Turistički brodići uznemiravaju kupače

Preko razglasnih horni koje su izrazito prodorne uznemiravaju turiste i mještane gotovo do najudaljenijih djelova Petrovca
114 pregleda 0 komentar(a)
sutomore, plaža, more, kupači, turisti, Foto: Anto Baković
sutomore, plaža, more, kupači, turisti, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 04.09.2011. 16:51h

Iako je kraj glavne ljetnje sezone, iz petrovačke NVO “Turistička ambasada” upozoravaju da su turisti u tom mirnom primorskom mjestu i dalje izloženi “zvučnom teroru sa raznih turističkih brodića, koji su gotovo cijelo ljeto uznemiravali kupače i mještane.

”Veliki problem ove turističke sezone pored nelegalnog izdavanja skutera, stvaraju i pojedini turistički brodovi koji od ranih jutarnjih sati, pa do kasno u noć najavljuju kruzing ture. Preko razglasnih horni koje su izrazito prodorne uznemiravaju turiste i mještane gotovo do najudaljenijih djelova Petrovca.

Ovaj problem se gotovo iz godine u godinu ponavalja, ali čini nam se da je ove sezone kulminirao. Svjedoci smo da turisti i mještani pate za mirom koji je naš grad nekada imao”, ističu u toj NVO.

Jedna od njih je i “Dobro jutro lijepi svijete, moj narode posjetite sa nama, u nama, na nama crnogorske znamenitosti - hotel AS, Rusko selo” Sveti Stefan”.

“To su vulgarne najave koje vrijeđaju, a uz to su i preglasne. Jedna od njih je i “Dobro jutro lijepi svijete, moj narode posjetite sa nama, u nama, na nama crnogorske znamenitosti - hotel AS, Rusko selo” Sveti Stefan”.

Znamo da je marketing putem razglasnih horni zabranjen, ali pojedinci ne mare za to, a ni nadležni koji misle da se opomenama može stati na put ovakvim radnjama koje iz godine u godinu tjeraju kvalitetne goste koje možemo imati, a nemamo zarad sitnih privatnih interesa.

Pohlepna trka za svakim eurom i gostom svela je turističku sezonu na minimum dana, jer su sitni privatni interesi, već odavno nadjačali javni interes koji je od najvišeg značaja za uspješnu sezonu”, navode u petrovačkoj NVO.

Sezona daleko od uspješne

Iz “Turističke ambasade” ocjenjuju da je ovogodišnja sezona zahvaljujući povoljnim vremenskim prilikama donekle duža nego pređašnje, ali “još daleko od uspješne”.

"Svemu ovome nema kraja, kao da sve to ovako i treba da bude"

“Skuteri i gliseri divljaju morem, vazduh nam je zagađen vulgarnim frekvencijama sa pojedinih turističkih brodova koji su uzurpirali pristan i to javno dobro tretiraju kao privatnu svojinu ne dozvoljavajući turistima u tranzitu da pristanu sa svojim brodicama i na miru pribave osnovne potrepštine za nastavak puta.

Svemu ovome nema kraja, kao da sve to ovako i treba da bude.

S obzirom na to da je kraj turističke sezone i da slijedi dugi zimski vakuum, ostaje samo nada da će nadležni naći način kako stati na put pojedinim sitnim privatnim interesima koji bezobzirno urušavaju turističke sezone već dugi niz godina”, zaključuju iz NVO “Turistička ambasada”.

Bonus video: