Nakon tri akcija čišćenja Zete najavljene krivične prijave protiv zagađivača

Iz ove dvije organizacije kazali su da i posle treće akcije nalaze dovoljno dovoljno razloga da se ponovo vrate na Zetu u najmanje još dvije akcije
0 komentar(a)
Ažurirano: 03.09.2011. 14:30h

Nakon tri akcije čišćenja korita rijeke Zete organizatori akcije "Za zeleniju Zetu", NVO Green River Zeta i NVO Green Home najavili su krivične prijave protiv zagađivača i onih koji nepravilno odlažu otpad, koje će pokrenuti veće sledeće sedmice.

Ovo je treća uzastopna akcija čišćenja korita rijeke Zete, a čišćeno je od plaže Jaz do naselja Lazine kod Danilovgrada.

"Ovom prilikom priidružila nam se i ekološka inspekcija koja je utvrdila stanje na terenu, međutim, obzirom na porijeklo otpada mislimo da ovdje ima posla za veterinarsku, vodopivrednu i za komunalnu inspekciju. Tokom ove akcije iz Zete smo izvukli cijele žičane konstrukcije za krevete, ograđe, životinjske ostatke, tijela nekoliko uginulih ovaca, djelove mesa u kesama i ceradama, životinjske kože, ali i ostale životinjske djelove. Najviše je bilo kesa, cerada i plastičnih flaša, a našli smo i dva šporeta, nekoliko siceva iz automobila.Zbog situacije koja je prilično ozbiljna pozivamo sve nadležne inspekcije da utvrde stanje na ovom terenu", kazala je Nataša Kovačević iz NVO Green Home

Iz ove dvije organizacije kazali su da i posle treće akcije nalaze dovoljno dovoljno razloga da se ponovo vrate na Zetu u najmanje još dvije akcije koje bi trebalo odradili sa znatno povećanim brojem i ljudi i čamaca koji su im potrebni.

"Planirali smo veliku akciju čišćenja za 17. septembar. Zbog stanja u kom se Zeta nalazi pozivamo sve građane, lokalno stanovništvo,preduzeća koja su inače obavezna na društveno odgovorno poslovanje, lokalu upravu i vojsku Crne Gore koja posjeduje tehnička pomagala koja su nama neophodna", kazala je Kovačević.

Galerija

Bonus video: