"Bemax" gradi dionice Jugozapadne obilaznice

Tender je, kako je saopšteno iz Glavnog grada, bio raspisan na vrijednost do 15,92 miliona eura, a ponuda kompanije "Bemax" iznosi 9,87 miliona eura
232 pregleda 3 komentar(a)
Glavni grad, Foto: Luka Zeković
Glavni grad, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 19.04.2018. 15:29h

Kompanija "Bemax" izabrana je za najpovoljnijeg ponuđača za gradnju prve i treće dionice saobraćajnice Jugozapadna obilaznica, od magistralnog puta Podgorica-Petrovac do mosta na Morači i od mosta do puta Podgorica-Cetinje.

Tender je, kako je saopšteno iz Glavnog grada, bio raspisan na vrijednost do 15,92 miliona eura, a ponuda kompanije "Bemax" iznosi 9,87 miliona eura.

“Na tender je stiglo pet ponuda, od čega su tri ocijenjene kao neispravne. Ponuda "Bemaxa" je povoljnija 3,92 miliona eura od drugog ponuđača, čija je ponuda ocijenjena kao ispravna”, navodi se u saopštenju.

Rok za žalbu je deset dana od prijema odluke.

Iz Glavnog grada su podsjetili da je obilaznica dužine 3,62 hiljade metara, podijeljena je na tri dionice i sadrži dva objekta, odnosno most preko rijeke Morače, dužine oko 150 metara i nadvožnjak u zoni Kombinata aluminijuma (KAP), dužine 29,4 metra.

Poprečni profil saobraćajnice definisan je sa dvije kolovozne trake od po sedam metara, razdjelnim ostrvom širine dva metra i obostranim pješačkim stazama dužine po dva metra.

“Od prateće infrastrukture predviđena je izgradnja atmosferske kanalizacije, TK kanalizacije, javne rasvjete i vodovoda. Vodovod se na desnoj obali Morače spaja sa novoprojektovanim vodovodom duž Cetinjskog puta, a na lijevoj obali će se spojiti sa postojećim vodovodom duž magistralnog puta M-2 preko cjelovoda planiranog detaljnog urbanističkog plana (DUP) KAP”, rekli su iz Glavnog grada.

Duž najvećeg dijela trase biće izgrađen i kolektor fekalne kanalizacije, koji ide ka budućem uređaju za prečišćavanje otpadnih voda.

Prema tenderskoj dokumentaciji izvođač radova je dužan da obavi predmetne radove u roku od 540 kalendarskih dana od uvođenja izvođača u posao.

Bonus video: