Italijanski ambasador: Nada da će se nastaviti izvoz "Fiata" preko Bara

U susretu sa predstavnicima AD Luka Bar i AD Port of Adria, ambasador Zelioli je iskazao zadovoljstvo što izvoz FIAT-ovih automobila za Italiju preko Bara ide kontinuirano već šest godina, i izrazio nadu da će taj trend biti nastavljen
99 pregleda 0 komentar(a)
Luka Zelioli Bar, Foto: Radomir Petrić
Luka Zelioli Bar, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 19.04.2018. 15:43h

Novoimenovani ambasador Republike Italije u Crnoj Gori Luka Zelioli boravio je danas u posjeti Baru, i tom prilikom razgovarao sa predstavnicima lokalnih preduzeća iz oblasti pomorstva. Ambasador je prvo obišao privredno društvo DOO Ocean Montenegro koje je u stoprocentnom italijanskom vlasništvu, gdje ga je sa dosadašnjim aktivnostima preduzeća i planovima za nove investicije u Crnoj Gori upoznao predsjednik Borda direktora Erih Kosuta.

Nakon obilaska lučkog akvatorijuma remorkerom "Topolica" preduzeća “Ocean Montenegro”, ambasador je potom u prostorijama AD Barska plovidba sa predstavnicima barskog brodara razgovarao o trajektnoj liniji Bar-Bari -Bar i nabavci novog broda.

U susretu sa predstavnicima AD Luka Bar i AD Port of Adria, ambasador Zelioli je iskazao zadovoljstvo što izvoz FIAT-ovih automobila za Italiju preko Bara ide kontinuirano već šest godina, i izrazio nadu da će taj trend biti nastavljen.

Italijanski diplomata se u prijepodnevnim satima sastao i sa predsjednikom Opštine Bar dr Zoranom Srzentićem kojem je kazao da je potrebno jačati veze Bara i Italije, naročito na polju culture organizovanjem dešavanja kao što bi mogla biti revija italijanskog filma u ovom gradu.

Bonus video: