Crnogorski telekom dao ponudu da B92 ostane na Extra TV

Jelena Radonjić iz PR službe Telekoma nije mogla da precizira zašto je B92 tražio da bude skinut sa crnogorskih TV mreža niti šta je tačno Telekom predložio
118 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 02.09.2011. 22:29h

Crnogorski telekom, koji upravlja televizijskom platformom Extra TV, sa najvećim tržišnim udjelom na tom tržištu, dobio je zahtjev od beogradske televizije B92 da prekine njihovo emitovanje, ali je na taj zahtjev odgovorio ponudom da se na nov način definišu međusobna prava i obaveze, koje bi bile u interesu obje strane, čime bi se nastavilo emitovanje tog TV kanala, kazala je Jelena Radonjić iz PR službe Telekoma.

Ona nije mogla da precizira zašto je B92 tražio da bude skinut sa crnogorskih TV mreža niti šta je tačno Telekom predložio.

" Crnogorski telekom je u svakom pogledu poštovao prava i obaveze kada su u pitanju prenosi. U njihovom zvaničnom dopisu se pominje da kablovski operateri, dakle, u množini, to nijesu poštovali.

Ono što mi možemo sa sigurnošću da tvrdimo jeste da je Crnogorski telekom poštovao sva prava prenosa i da je, kako se to kaže, uvijek zamračivao one programske sadržaje na zahtjev televizija.

O tome su svjedoci svi naši korisnici koji i dan danas mogu da vide da su određene emisije zamračene na način na koji to traže televizije" kazala je Radonjić za novine i TV „Vijesti“.

Ono što mi možemo sa sigurnošću da tvrdimo jeste da je Crnogorski telekom poštovao sva prava prenosa i da je, kako se to kaže, uvijek zamračivao one programske sadržaje na zahtjev televizija

Na pitanje šta će biti ako dogovor ne bude postignut, Radonjić kaže da je u tom slučaju sužen prostor da Telekom bilo šta uradi kada je zadržavanje tog programa u pitanju.

" Telekom će uložiti sav trud da se dogovor napravi i da se izađe u susret zahtjevima korisnika. Ukoliko B92 i pored poštovanja prava prenosa i dalje bude insistirao da ih skinemo, mi na žalost nemamo mnogo prostora za djelovanje.

Ono što možemo jeste da se potrudimo da taj kanal zamijenimo nekim novim sadržajima, mada smo ograničeni ponudom, jer smo to u nekoliko puta do sada radili " dodala je Radonjić.

Svakim ugovorom je definisano da operater zadržava pravo da izmijeni listu kanala. Dakle, to je sastavni dio klauzule u ugovoru koji svaki korisnik potpisuje

Ona je kazala da razumije razočaranje korisnika ovom situacijom, ali kaže da je jako bitno da svi oni znaju da su Telekomu u ovakvim situacijama „ruke svezane“ i da je malo toga što mogu da učine.

Odbacila je i mogućnost da Telekom smanji cijenu pretplate, s obzirom na to da su u protekle godinu-dvije čak četiri kanala iz osnovnog TV paketa izbačena i zamijenjena novim, jer kompanija na to ima pravo.

" Svakim ugovorom je definisano da operater zadržava pravo da izmijeni listu kanala. Dakle, to je sastavni dio klauzule u ugovoru koji svaki korisnik potpisuje" kazala je Radonjić.

Bonus video: