Otvorena nova škola u Kolašinu za početak školske godine

Kolašinski osnovci minulih godina nastavu su pohađali u tri objekata, od kojih je zgrada za učenike od prvog do četvrtog razreda starija od njihovih djedova
560 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 01.09.2011. 14:42h

Početak nove školske godine za preko 700 osnovaca OŠ „Risto Manojlović“ obilježilo je i otvaranje nove škole.

Objekat čija je površina 7 200 m2, urađen je po najsavremenijim standardima, a radovi početi prije tri godine koštali su 5, 6 milona eura.

Čestitajući kolašinskim đacima početak školske godine u novoj školi, ministar prosvjete Slavoljub Stijepović kazao je da su prilikom izgradnje tog objekata ispostovani najsavremeniji standardi.

" Želim da se otvaranjem ovog objekata otvori i jedno ljepše poglavlje vaših života. Ovo je važan investicioni i obrazovni uspjeh. Uslovi u objektu su prilagođeni i djeci s posebnim potrebama. Izgradnjom ovog objekta kolašinski đaci dobili su šansu da se obrazuju u najboljim uslovima" rekao je Stijepović.

On je podsjetio da je u novoj zgradi smještena i Škola za osnovno muzičko obrazovanje, čime su kako je kazao, i mladi muzički talenti dobili šansu da napreduju.

Obraćajući se u ime lokalne uprave učenicima i njihovim roditljima doskorašnji gradonačelnik Mileta Bulatović kzao je da je to za njega “najljepši završetak karijere”.

On je istakao važnu ulogu Direkcije za javne radove kako u tom, tako I u ostalim kolašinšinskim infrastrukturnim objektima.

" Nadam se da će uskoro u ovom prostoru biti i amfiteatri viših škola i fakulteta. Najavljujem da će se lokalna uprava i dalje zalagati za to. Ponosni smo št0 je ovo jedan od najlješih I najmodernijih školskih objekata u Crnoj Gori- rekao je Bulatović.

Prisustvovali Medenica i Vuković

Kolašinski osnovci minulih godina nastavu su pohađali u tri objekata, od kojih je zgrada za učenike od prvog do četvrtog razreda starija od njihovih djedova.

U njoj je 1943.godine održano zasjedanje ZAVNO-a Crne Gore i Boke.

Nova škola ima 20 učionica opšte namjene i šest kabineta, sportsku salu sa oko 200 mjesta, dječji dnevni boravak, kao i dva sportska terena u dvorišnom dijelu.

Novi objekat svečano su otvorili Stijepović i direktor Direkcije javnih radova Žarko Živović, a bogat kulturno umjetnički program priredili su učenici osnovne i muzičke škole kao i članovi KUD Mijat Mašković.

Proslavi otvaranja nove škole na koju se čekalo gotovo više od pet decenija prisustvovali su mnogi učesnici javnog života , koji su rođeni u Kolašinu a bili su učenici OŠ Risto Manojlović, a među njima i predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica i funkcioner DPS Miodrag Vuković

Galerija

Bonus video: