Tokom avgusta posječeno 99 stabala u Biogradskoj gori

U periodu od 15. avgusta do 24. avgusta, posječeno je 48 stabala prečnika preko 50 centimetara i 51 stablo prečnika manjeg od 50 centimetara
0 komentar(a)
Biogradska gora, Foto: Arhiva Vijesti
Biogradska gora, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 31.08.2011. 15:40h

Tokom avgusta isječeno je 99 stabala iz zone Nacionalnog parka Biogradska gora, koji su položajem na strmoj padini ugrožavali bezbjedno saobraćanje željeznicom, saopšteno je iz Željezničke infrastrukture.Oni navode da je sječa 99 stabala iz zone nacionalnog parka omogućena nakon gotovo trogodišnjeg obraćanja Željezničke Infrastrukture nadležnim ministarstvima i Agencijama."Tokom avgusta ove godine izvedena je sječa odobrenih stabala za 2011. godinu, pri čemu je potrebna kontrolisana sječa i u narednom trogodišnjem periodu u broju do oko 342 stabla", kaže se u saopštenju.

Radovi uz saglasnost Nacionalnih parkovaStabla su isječena uz saglasnost javnog preduzeća (JP) Nacionalni parkovi Crne Gore i nevladine organizacije Grin Houm /Green Home/ uz, dodaje se, posebne mjere bezbjednosti, zatvaranje pruge na dionici Mojkovac-Trebaljevo, isključenje napona, kao i prisustvo mojkovačke policije."U periodu od 15. avgusta do 24. avgusta, posječeno je 48 stabala prečnika preko 50 centimetara i 51 stablo prečnika manjeg od 50 centimetara, uz povremeno prisustvo i kontrolu ovlašćenih lica zaštite JP Nacionalni park Biogradska gora", navode iz Željezničke infrastrukture.

Radove je izvelo preduzeće Releza, u vrijednosti od 3,51 hiljada eura

Bonus video: