Danilovgrad domaćin Državnog takmičenja u pružanju prve pomoći

Svečano otvaranje takmičenja kojem će prethoditi defile ekipa učesnica od Policijske akademije do Trga 9. decembra, biće 2. septembra na Trgu
55 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 31.08.2011. 13:02h

Danilovgrad će 2. i 3. septembra biti domaćin 39. Državnog takmičenja u pružanju prve pomoći, na kom su učešće najavile 10 opštinskih organizacija Crvenog krsta Crne Gore sa oko 150 učesnika.

Takmičenje se organizuje i u susret 11. septembra, Svjetskog dana prve pomoći, koji se ove godine obilježava pod sloganom "Prva pomoć za sve", čime se, kazali su iz CK Crne Gore, želi naglasiti potreba da "mogućnosti za sticanje znanja i vještina u pružanju prve pomoći budu pristupačne svim kategorijama stanovništva".

U Opštinskoj organizaciji CK Danilovgrad preduzeli su sve radnje potrebne da Državno prvenstvo, kom su po prvi put domaćini, protekne u najboljem redu i "domaćinski će, kako i dolikuje Bjelopavlićima" dočekati goste i takmičare iz drugih gradova, kazao je "Vijestima" instruktor prve pomoći u OO CK Danilovgrad Ivan - Džo Kadović.

"OO CK Danilovgrad 10 godina je na vrhu ljestvice kada je u pitanju pružanje prve pomoći u Crnoj Gori. Raduje nas što će Državno prvenstvo, koje je kruna našeg rada, prvi put u istoriji Crvenog krsta Crne Gore, biti održano u našem gradu. Preduzeli smo sve kako bi se gosti i takmičari osjećali kao kod svoje kuće", kazao je Kadović.

Svečano otvaranje takmičenja kojem će prethoditi defile ekipa učesnica od Policijske akademije do Trga 9. decembra, biće 2. septembra u 17 sati na Trgu.

Prvi dan takmičenja rezervisan je za podmladak, a drugi za omladinske ekipe i proglašenje pobjednika.

Galerija

Bonus video: