Crnogorski pomorci stižu u petak ili subotu, povratak odlažu "tehnički problemi"

Brod Polar, vlasništvo kompanije "Paradise Navigation", koji su 30. oktobra prošle godine oteli somalijski pirati, oslobođen je 26. avgusta
99 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 01.09.2011. 10:56h

Crnogorski pomorci Blažo Marković, Nenad Božović i Milotije Bulatović, koje su bili zarobili somalijski pirati, neće danas doputovati u Crnu Gori jer, kako je saopšteno nijesu mogli da bukiraju karte zbog praznovanja Bajrama u Omanu.

Jedan od članova porodice Blaža Markovića, rekao je da pomorci, koji su bili u zarobljeništvu 10 mjeseci, neće stići zbog problema sa avionskim prevozom, prenosi agencija Mina.

On je rekao da je Marković od prije dva dana u gradu Salahu i da se, koliko se to može reći nakon strašnog iskustva i traume koju je preživio, dobro osjeća i da je srećan što ide kući.

Član Markovićeve familije je takođe kazao da je ogorčen na netačna pisanja nekih medija i da očekuje da Blaža ostave na miru bar neko vrijeme.

"U svakom slučaju otići će na odmor i potrudiće se sam da ne bude dostupan medijima", kazao je član Markovićeve familije.

Kako je rečeno Vijestima u Vladi pomorci bi trebalo da u Crnu Goru dođu u petak ili subotu.

Slaka radio je ranije prenio da su pomorci dobrog psiho-fizičkog stanja.

Brod Polar, vlasništvo kompanije "Paradise Navigation", koji su 30. oktobra prošle godine oteli somalijski pirati, oslobođen je 26. avgusta.

Somalijskim piratima za oslobađanje članova posade tankera "Polar", uplaćeno je 7,7 miliona dolara, objavio je ranije somalijski portal Bar-Kulan.

Pirati su napali i oteli tanker deplasmana 72.825 tona dok je plovio iz Sankt Petersburga ka Singapuru prevozći teret dizel-gorivo.

Od 24 člana posade broda, po tri su Crne Gore i Grčke, jedan iz Srbije, a 16 su Filipinci, od kojih je jedan, Prudantea Kabrala preminuo od srčanog udara 22. novebmbra 2010.

Somalijski pirati trenutno u svom zarobljeništvu drže 25 otetih trgovačkih brodova sa preko 600 članova posade, zahtijevajući za svaki od njih pojedinačno milionske svote otkupnine.

Bonus video: