Nađena pedalina, potraga za nestalim Podgoričaninom i dalje traje

Napušteno plovilo otkriveno je na pučini, na desetak milja južno od Budve
260 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 19.04.2018. 19:11h

Brod za traganje i spasavanje SAR-3 Uprave pomorske sigurnosti, pronašao je danas kasno poslijepodne pedalinu kojom su dan ranije iz Buljarice na more krenula dvojica muškaraca.

Napušteno plovilo otkriveno je na pučini, na desetak milja južno od Budve.

Potraga za nestalim Podgoričaninom B.R. i dalje traje.

Pripadnici Uprave pomorske sigurnosti i MUP-a danas su pretraživali akvatorijum zapadno i jugoistočno od Buljarice u potrazi za Podgoričaninom B.R. (60) koji je juče poslijepodne nestao na moru.

U potragu su uključena tri plovila i helikopter MUP-a, ali još uvijek nema tragova nestalog Podgoričanina.

U potragu se danas uključila i Vojska Crne Gore čiji će pripadnici pretražiti obalu, a vojni helikopter smjenjivaće se sa policijskim u potrazi iz vazduha.

Prema nezvaničnim saznanjima, B.R. i njegov prijatelj N.C. su juče poslijepodne iznajmili pedalinu u Buljarici i sa njom, kako su rekli, otišli na pecanje nedaleko od obale. Međutim, pedalinu brzo počelo nositi nevrijeme i njih dvojica krenuli su da plivaju prema obali, pri čemu jer N.C. uspio da dostigne do obale i obavijesti policiju o nesreći koja se dogodila.

Potraga je odmah krenula u akvatorijumu koji zahvata pojas udaljen 15 nautičkih milja od obale kod Buljarice.

Nakon 13 sati u potragu je uključeno još jedno manje plovilo sa kojim je pretražena obalna linija od Donjeg Grblja na sjeveru do Ulcinja na jugu.

O nestanku Podgoričanina UPS je zvanično obavijestila i državne organe Hrvatske, čija će Pomorska policija pretražiti pojas uz granicu dviju država na moru sa hrvatske strane.

Galerija

Bonus video: