Šest porodica sa Cetinja već godinama ima problema sa vodom

“Vijesti” su u Sekretarijatu za komunalne djelatnosti saznale da ih iz “Vodovoda” nijednom nijesu obavijestili o tom problemu
54 pregleda 0 komentar(a)
Cetinje, Foto: Arhiva Vijesti
Cetinje, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 30.08.2011. 17:04h

Šest cetinjskih porodica koje žive u Ulici Peka Pavlovića u Bogdanovom kraju, već više od šest godina, tvrde, kubure sa vodosnabdijevanjem, odnosno, kako su kazali, rijetko kada imaju vodu.

Samardžići, Ivanovići, Mitići, Pavićevići, dvije porodice Kaluđerovića i Vulićevići obratili su se “Vijestima” jer, kako kažu, to im je jedini preostali način da “natjeraju lokalni vodovod da riješi njihov problem“.

“Kad kažem da nemamo vode, ne znači da bukvalno šest godina uopšte nijesmo imali vode. Ali, pritisak je za sve ovo vrijeme toliki da ne možemo da uključimo bojler, mašinu za veš ili suđe. Kada hoću da operem veš, svaku kap vode moram u nju da uspem”, kaže Aleksandra Samardžić.

Ona dodaje da proteklih dana uopšte nijesu imali vode.

“Poslije, mogu reći, višegodišnjih napora nas šest familija da dobijemo vodu, nikako da se problem riješi. Sto puta sam išla u “Vodovod”, a bila sam i prije nekoliko dana. Oni dođu, ali kao da se svaki put rugaju sa nama, jer, po njihovom, problema nema”, dodaje Samardžić.

Ona kaže da im svaki put obećaju da će sve uraditi, a da u suštini ništa ne rade.

“Zvali su me prije neki dan i pitali je li sve u redu. Kazala sam im da voda teče kao rakija. Uspjela sam da napunim samo tri bidona po pet litara i to je sve. Suđe perem napolju, u šahtu. I niko ništa ne preduzima”, priča Samardžić.

Ko je nadležan?

Porodice kažu da su se, osim “Vodovoda”, obraćali i Komunalnoj policiji, ali da su im rekli da nijesu nadležni za to.

“Htjeli smo da se obratimo i nadležnom ministarstvu, ali smo riješili da problem iznesemo u javnost. Moram da dodam i to da smo prije šest godina imali odličan pritisak i da ne znamo šta se desilo u međuvremenu. Znamo samo da nam se aparati kvare, jer nemamo vode”, tvrdi Samardžić.

Porodice iz takozvane Škrke kažu da im je nekoliko puta iz “Vodovoda” rečeno da je problem nastao kada je rađena Ulica Peka Pavlovića.

“Međutim, iz “Vodovoda” smo nezvanično saznali da je problem u ventilima na Zagrablju, odakle dobijamo vodu, koji, da bi grad imao vodu, moraju biti otvoreni na 24 kruga, a otvoreni su na 16”, kaže Samardžić.

Iz JP “Vodovod i kanalizacija” “Vijesti” nijesu uspjele da dobiju odgovor u vezi sa problemom sa vodom u Ulici Peka Pavlovića.

Iz Sekretarijata za komunalne djelatnosti grada “Vijestima” je rečeno da im se niko od porodica nije obraćao sa zahtjevom da se problem riješi, te da bi to bila najbolja procedura - da im pismeno podnesu zahtjev, a onda da Sekretarijat sa “Vodovodom” utvrdi o čemu se radi.

“Vijesti” su u Sekretarijatu saznale da ih iz “Vodovoda” nijednom nijesu obavijestili o tom problemu.

Bonus video: