Praksa u eltinim hotelima za studente Fakulteta za biznis i turizam u Budvi

Ono što dobijaju na fakultetu je teorija, bez koje ne bi definitivno bili kompletni za taj posao, ali na ovaj način oni dobijaju vještine
85 pregleda 0 komentar(a)
Fakultet za turizam i biznis, praksa, Foto: Vuk Lajović
Fakultet za turizam i biznis, praksa, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 30.08.2011. 12:52h

Novoosnovani Fakultet za biznis i turizam u Budvi zaključio je strateški ugovor o dugooročnoj saradnji sa tri najveće crnogorske hotelske kompanije „Budvanskom rivijerom“, „Montenegro stars“ i „The Queen of Montenegro“ o preuzimanju studenata koji bi praktična znanja sticali u ovim elitnim hotelima.

Dekan fakulteta dr Rade Ratković zahvalio se hotelskim kompnijama što će stidente, već od prve godine fakulteta uključivati u radne procese.

"Ovim povezujemo nauku i biznis. Ono što nauka treba da da studentima, a to je znanje, ono se uvježbava u biznisu", kazao je Ratković na svečanosti održanoj u bečićkom hotelu „The Queen of Montenegro“.

Pozdravljajući otvaranje najmlađeg fakulteta u Crnoj Gori, direktorka marketinga Hotelske grupe „Budvanska rvijera“ Sanela Kahrović kazala je da je riječ o dugoročnoj saradnji u edukaciji studenta.

"Posebno ako se ima vidu da će oni kroz praktičan rad dobiti neophodna iskustva za dalje usavršavanje. Za nas je to itekako značajno što ćemo u nekoj bliskoj budućnosti dobiti što kvalitetnije kadrove, koji će biti uključeni u rad i razvoj Hotelske grupe", ocijenila je Kahrovićeva.

Suvlasnik lanca "Montenegro stars“, u okviru koga posluju „Splendid“, „Montenegro“ i Blue star“, Žarko Radulović istakao je da će kroz ovakav program studenti „učiti zanat na pravi način“.

"Ono što dobijaju na fakultetu je teorija, bez koje ne bi definitivno bili kompletni za taj posao, ali na ovaj način kroz ovakav ugovor, oni dobijaju onu drugu polovinu znanja, vještine, bez koje teorija ne znači mnogo. To je nešto što se odavno radi u svijetu i ja sam sretan što se to napokon ta misao, ideja, preovladaval i kod nas. Naši studenti koji budu na ovaj način završili fakultet imaće otvorena vrata ne samo kod nas nego svuda u svijetu", naglaiso je Radulović, navodeći da je ta kompanija spremna da saradnju još više proširi.

Direktor „The Queen of Montenegro“ Dragan Purko Ivančević naglasio je da je veoma važno „kao vazduh i voda je stvaranje kvalitetnih kadrova“.

"Zato ova akcija i ideja Ratkovića i svih onih koji su osnovali ovaj Fakultet smo podržali. Siguran sam u ovu turističku pamet koja je skoncentrisana na ovom fakultetu i ove hotelijere da je ovakav projekat osuđen na uspjeh", zaključio je Ivančević.

Bonus video: