Ljepotica među zalivima - za Brazilce je Boka Kotorska najljepša na svijetu

U kratkom opisu na brazilskom sajtu se navodi da u Bokokotorski zaliv, sa pravom opravdava svoje mjesto na listi najljepših na svijetu
103 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 30.08.2011. 09:48h

Specijalizovani sajt "The Most Beautiful Bays in the World" sastavio je listu od 33 najljepša zaliva na svijetu među koje je svrstan i Bokokotorski zaliv.

Klub najljepših zaliva svijeta ("The Most Beautiful Bays in the World") je međunarodna asocijacija osnovana u Berlinu 1997. godine

Specijalizovani sajt iz Brazila www.paraiba.com.br predstavljajući ljepote svjetskih zaliva sveo je tu konkurenciju na sedam najljepših zaliva svijeta, a odlučili su se da za biser i najljepši predstave Bokokotorski.

U kratkom opisu na brazilskom sajtu se navodi da u maloj Crnoj Gori, Bokokotorski zaliv, okarakterisan kao najveći fjord na jugu Evrope, sa pravom opravdava svoje mjesto na listi najljepših na svijetu.

"Sa ukupnom površinom od 88 kvadratnih kilometara u njemu se nalazi i živopisni grad Kotor, koji je pod zaštitom UNESCO-a. Grad je izrastao na temeljima dobro očuvanog Starog grada, koji se nalazi u podnožju planine. Grad je lavirint aleja koje povezuju trgovi, crkve i stare kuće. Pogled na Bokokotorski zaliv i njegove ljepote ostaće vječno urezani u vašim glavama", piše brazilski sajt.

Preostalih šest zaliva, koji su po njihovom mišljenju najljepši na svijetu su zaliv Morbijan u Francuskoj, Kanhoa (Vijetnam), zaliv Kartagina (Kolumbija), Mindelo (Zelenortska Ostrva), Tadousak (Kanada) i Santa Katarina Brazil.

Bonus video: